Grupul Legrand: rezultatele financiare în S1 2020 arată o bună rezistență în condițiile unui mediu puternic deteriorat

Data publicarii: 20-08-2020 | Economie
Pandemia de Covid 19 a creat probleme majore în majoritatea industriilor, multe companii având de suferit de pe urma acestei crize care pare să nu se mai încheie. Pe de altă parte, sunt și companii care chiar dacă au înregistrat scăderi, au reușit să se mențină pe linia de plutire. Grupul Legrand este una dintre aceste companii care raportează rezultate oarecum pozitive la finele primului semestru al anului. Potrivit datelor oficiale, Legrand a înregistrat în această perioadă o scădere de puțin peste 12 procente în ceea ce privește vânzările în principalele piețe pe care activează. Acest declin a fost însă parțial contracarat de o creștere de 3,6% a domeniului de consolidar în timp ce efectul cursului de schimb a fost limitat la -0,1%. În acest context, marja operațională a scăzut cu doar trei procente față de nivelul înregistrat în prima jumătate a anului trecut, ajungând la 17,5%. Discutăm despre o bună rezistență în fața unor condiții fără precedent, rezistență care se datorează în mare măsură și deciziei de a aplica imediat inițiative cu caracter excepțional care să protejeze profitabilitatea Grupului dar și strategia sustenabilă de a lua în considerare toate părțile implicate pe care Legrand a făcut tot posibilul pentru a le proteja.

“Pe fondul unei crize sanitare și economice fără precedent, Legrand s-a mobilizat pentru a susține toate părțile interesate. Protejarea angajaților și a partenerilor reprezintă principalul obiectiv. De asemenea, am susținut activ clienții în continuarea activității – de exemplu, decizia de a păstra deschise aproape toate centrele de logistică și producție.

În spirit de solidaritate și acțiuni responsabile având în vedere nevoile pe care le impune criza existentă, Legrand a făcut un apel echilibrat la toate părțile interesate – management, angajați, parteneri, acționari, comunitate, dar și autorități guvernamentale.” a declarat Benoît Coquart, CEO Legrand.

Profitul operațional ajustat pentru primul semestru al anului curent a fost de aproape 497 milioane de euro respectiv 17,5% din vânzări în vreme ce marja operațională ajustată înaintea achizițiilor a fost de 17,1% din vânzări. În ciuda diminuării accentuate și extrem de rapide a volumului de afaceri, Legrand a înregistrat o scădere limitată față de perioada similară a anului trecut, deznodământ care reflectă în primul rând acțiunile rapide ale companiei în ceea ce privește implementarea măsurilor de adaptare rapidă la criza existentă.

Cât privește profitul net al Grupului Legrand, acesta s-a ridicat la suma de 129,6 milioane de euro în prima jumătate a anului, în scădere cu puțin peste 31% față de aceeași perioadă a anului precedent. De asemenea, fluxul de numerar din operațiuni a însumat 15,7% din vânzările din primul semestru al anului, o scădere de 2,5% comparativ cu primul semestru al anului 2019.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: