Lăptăria cu Caimac, 3 mil euro printr-un plasament privat de obligațiuni intermediat de BT Capital Partners

Data publicarii: 05-11-2020 | Economie
Compania care deține brandul Lăptăria cu Caimac, Agroserv Măriuța SA, a încheiat recent, cu succes, un plasament de obligațiuni private care a atras suma de 3 milioane de euro. Aceste obligațiuni au scandeță în anul 2025, dobânda oferită fiind de 5,25%.

În cadrul acestui plasament privat, compania a oferit spre vânzare 20.000 de obligațiuni neconvertibile în acțiuni cu valoare minimă de 100 de euro, ofertă adresată unui număr de 150 de investitori. Fiind suprasubscris, acest plasament a fost suplimentat, suma totală ajungând la 3 milioane de euro. La dobânda amintită mai sus, acesta reprezintă și cel mai mic cost de finanțare obținut prin intermediul obligațiunilor, în anul 2020.



Obligațiunile vor fi listate pe sistemul multilateral de tranzacționare de la Bursa de Valori București, la plasament subscriind 94 de investitori atât persoane fizice cât și juridice, Lăptăria cu Caimac fiind de asemenea și primul brand din sectorul lactate care listează obligațiuni pe piața AeRO a BVB.

Prin divizia sa de investment banking și piețe de capital BT Capital Partners, Grupul Financiar Banca Transilvania a intermediat această operațiune. Aceeași divizie a BT a intermediat începând cu anul 2019 șapte emisiuni de obligațiuni corporative similare respectiv trei tranzacții de fuziuni și achiziții, în valoare totală de peste 300 milioane de euro.

“Odată cu această etapă în dezvoltarea business-ului nostru am putut vedea un interes ridicat din partea investitorilor. Încă de la deschiderea plasamentului privat, totul a mers foarte bine şi oferta a fost suprasubscrisă, iar asta nu poate decât să ne bucure. Acesta este un pas important pentru proiectele pe care vrem să le desfășurăm în perioada următoare, iar reacția primită din partea investitorilor ne face să ne gândim la posibilitatea de a creiona un drum către finanțări viitoare prin piața de capital,” spune Adrian Cocan, Manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac.

„Ne bucurăm că am asistat cu succes Lăptăria cu Caimac în acest proces de atragere de capital, care asigură finanțarea planurilor ambițioase de dezvoltare ale companiei. Ne bucurăm, de asemenea, că am putut facilita accesul investitorilor la oportunități unice de investiții și, în ciuda acestei perioade pline de provocări, continuăm să contribuim la dezvoltarea mediului de afaceri.”, declară Daniela Secară, director general BT Capital Partners.