Concurența, sănătatea angajaților și digitalizarea printre principalele preocupări ale companiilor de producție în următoarele șase luni

Data publicarii: 08-03-2021 | HR/Cariere
Potrivit sondajului „Reinventing the future of manufacturing” realizat de PwC în rândul directorilor operaționali ai 585 de companii mari din opt industrii diferite din țări precum Japonia, Germania, SUA, China și Marea Britanie, principala și cea mai mare preocupare pentru companiile de producție din întreaga lume este în prezent concurența. Topul este completat de alte chestiuni importante precum sănătatea angajaților, locurile de muncă dar și digitalizarea operațiunilor.

41% dintre producătorii intervievați cu ocazia acestui sondaj au menționat amenințările concurențiale ca fiind principala preocupare în următoarele șase luni în vreme ce 35% s-au declarat îngrijorați cu privire la sănătatea angajaților lor și la locurile de muncă. 34% au menționat siguranța și sustenabilitatea iar 29% presiunea crescută a reglementărilor.

”Producătorii au investit prea încet în fabrici inteligente, lanțuri de aprovizionare digitale și comerț electronic, iar pandemia COVID-19 le-a dezvăluit punctele slabe, punând presiune pe viteza și eficiența afacerii, dar cu păstrarea calității. Pentru a ajunge la un echilibru, companiile trebuie să acorde prioritate optimizării proceselor, controlului calității, monitorizării producției în timp real, îmbunătățirii lanțului de aprovizionare și dezvoltării angajaților”, a declarat Kenneth Spiteri, Partener și Lider al Practicii de Audit, PwC România.

Din punct de vedere al digitalizării, peste două treimi din directorii de companii spun că serviciile de cloud și IOT vor fi pilonii tehnologiei în perioada imediat următoare în vreme ce jumătate din ei susțin că vor acorda prioritate automatizării proceselor în următoarele șase luni. Dintre priorități nu lipsesc sănătatea angajaților și tranziția către un nou mod de lucru, tranziție care se va axa pe trei aspecte importante: îmbunătățirea competențelor digitale, găsirea de talente și munca flexibilă, aceasta din urmă putând consta fie în telemuncă fie într-un program de lucru mai flexibil decât până acum.

Nici criza sanitară cu care ne confruntăm de mai bine de un an nu i-a afectat în mod egal pe producători. Astfel, companiile mai mici se confruntă cu provocări de natură bugetară și mari amenințări competitive în vreme ce companiile mai mari se luptă în principal cu distribuția și schimbările cererilor clienților cărora li se adresează. Pe categorii, producătorii de business to business resimt cel mai mult criza curentă mai ales în ceea ce privește siguranța și sustenabilitatea în vreme ce companiile de business to consumer suferă în principal de pe urma întreruperii afacerii, a presiunilor asupra fluxului de numerar și a reducerii cheltuielilor clienților.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: