Cegeka preia DAS Solutions in Moldova

Data publicarii: 26-10-2021 | IT&C
Furnizorul de soluții de top IT&C Cegeka, a încheiat un parteneriat cu DAS Solutions din Moldova, un „asset deal” în urma căruia compania va prelua 25 de angajați și 12 contracte cu clienți la nivel internațional. Niciuna dintre cele două companii nu a dezvăluit până acum detaliile financiare ale acestei achiziții.

DAS Solutions este un cunoscut dezvoltator de soluții software funcționale pentru clienți internaționali din domeniul asigurărilor, e-commerce, finanțe dar și instituții de stat.

„Această achiziție înseamnă o consolidare a poziției noastre în Moldova. Prin această colaborare, ne extindem echipa din Moldova cu noi colegi calificați care au cunoștințe tehnologice avansate”, precizează Stijn Bijnens, CEO Cegeka.

Achiziția recentă face parte din strategia de expansiune a Cegeka care își propune extinderea la nivel european inclusiv în România și Moldova, dorindu-și să devină un jucător important pe piețele locale de IT din aceste două țări.

„Ne dorim, printre altele, să încheiem parteneriate cu universități și alte organizații IT. Ambiția noastră este ca în următorii 3 până la 5 ani să ne extindem echipa din Moldova la 200 de angajați. Tot în acest interval ne dorim și să creștem în România și Moldova, și să ajungem împreună la o echipă de 1.000 de angajați ”, declară Tom De Vos, director Cegeka European Delivery Center.

„Prin colaborare putem asigura o dezvoltare mai rapidă în cadrul Grupului Cegeka. Drept urmare, această tranzacție este pentru DAS Solutions o etapă importantă de care suntem foarte mândri ”, spune Elena Zamsa, CEO DAS Solutions.

Cegeka este prezentă pe piața românească încă din 2011 și are mai mult de 700 de angajați la nivel local. La nivel de grup, compania are peste 5000 de angajați în mai multe țări europene, fiind un furnizor de soluții IT care includ serviciile de dezvoltare de aplicații end-to-end, servicii Cloud, infrastructură IT cât și IT team extension. Cegeka dezvoltă de asemenea servicii de date și automatizare precum Artificial Intelligence și Machine Learning, IoT, DevOps și Business Intelligence.