GapMinder vinde pachetul deținut în cadrul Flip.ro către eMAG Ventures

Data publicarii: 28-10-2021 | Afaceri
GapMinder Venture Partners vinde pachetul de acțiuni pe care îl deține în cadrul Flip.ro, un marketplace online specializat în comercializarea de telefoane recondiționate, către eMag Ventures, un program lansat de compania eMAG destinat investițiilor în companii de tehnologie.

Până acum, GapMinder Venture Partners a investit nu mai puțin de 150.000 de euro în Flip.ro prin intermediul a două runde de finanțare. Prima dintre acestea a fost prin Techcelerator, program de accelerare care se adresează startup-urilor de tehnologie din această zonă a Europei.

Flip.ro este primul marketplace online din țara noastră care ajută clienții să își vândă vechiul telefon mobil într-un mod cât mai simplu și mai rapid sau să își achiziționeze un alt telefon second-hand verificat, cu garanție și drept de retur. Marketplace-ul a fost lansat la finele anului 2019 de către trei tineri cu vârste cuprinse între 23 și 27 de ani, George Moroianu, Alin Luca și Alex Burghelia.

eMag Ventures a cumpărat pachetul de 42,26% de acțiuni deținut de la acționarii Flip.ro și intenționează să continue investițiile în această platformă, primul pas fiind alocarea a 1,5 milioane de euro pentru accelerarea business-ului. Pe lângă finanțarea amintită mai sus, Flip.ro va beneficia și de experiența și expertiza eMAG în afacerile legate de tehnologie, posibilitatea scalării rapide a businessului la nivel internațional dar și know how-ul operațional acumulat în mulți ani de experiență pe piața de retail online din România și nu numai.

“Acesta este cea mai rapidă performanță a unui startup susținut de Techcelerator. Ne-am întâlnit cu cei trei fondatori ai Flip.ro în 2019 când au fost acceptați în unul dintre programele de accelerare dezvoltate de Techcelerator și i-am remarcat alături de alte 35 de echipe selectate din peste 200 de startup-uri. Faptul că acum atrag o investiție din partea eMAG Ventures și devin parte a grupului eMAG, validează încă o dată rolul pe care Techcelerator îl are în identificarea și dezvoltarea startup-urilor early stage românești și în pregătirea acestora pentru a ridica runde succesive de investiții. Vedem această evoluție ca o realizare extraordinară în parcursul unui startup early-stage românesc care, cu echipa, viziunea și susținătorii potriviți, în doar doi ani și prin două runde de finanțare, ajung să demonstreze importanța și profitabilitatea investițiilor pre-seed și seed”, a declarat Cristian Dascălu, co-fondator Techcelerator și partener GapMinder.

După ce în anul 2019 Flip.ro a fost selectată în programul Techcelerator primind o primă finanțare de 120.000 de euro, un an mai târziu, GapMinder a investit la rândul lor 250.000 de euro în acest start-up. În urma noii investiții promise de eMag, fondatorii Flip.ro vizează pentru acest an afaceri de peste 14 milioane de euro, semnificativ mai mari decât cele în valoare de 2,5 milioane de euro înregistrate anul trecut.

„Când am investit pentru prima dată în 2019 în Flip.ro ne-a atras cu precădere echipa. De asemenea, ne-am uitat la potențialul lor de a ajunge foarte departe, de a se dezvolta considerabil în regiune și chiar dincolo de regiune. Fondatorii își doresc acum să treacă la nivelul următor, vor să se extindă în Europa Centrala și de Est și să adauge noi categorii de produse. Prin această tranzacție pot să se dezvolte mult mai rapid, pot ajunge o companie foarte mare în doi-trei ani ca parte din grupul eMAG. Au un potențial enorm împreună. A fost cea mai înțeleaptă decizie pentru ei, dar și pentru noi, investitorii”, a afirmat Dan Mihăescu, partener fondator GapMinder Venture Partners.

“Am lansat Flip.ro pentru că am observat două probleme în piață. În primul rând, vânzarea vechiului telefon era un proces lung, plin de negocieri și foarte consumator de timp. Iar achiziția unui telefon second-hand de pe site-urile de anunțuri se baza foarte mult pe noroc. Noi ne-am dorit să aducem simplitate și siguranță între vânzători și cumpărători, iar GapMinder și Techcelerator au văzut oportunitatea unui astfel de marketplace, încă de la stadiul de idee. Creșterea pe care am avut-o a fost peste așteptările noastre și acum suntem în etapa în care țintim și mai sus. Suntem extrem de recunoscători clienților care ne-au încercat platforma și ne-au susținut cu feedback și investitorilor care ne-au ghidat în direcția cea bună. Suntem foarte entuziasmați de parteneriatul cu grupul eMAG și credem ca alături de ei vom deveni unul dintre cei mai importanți jucători în domeniu în Europa Centrală și de Est”, a declarat George Moroianu, co-fondator al Flip.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: