45% din acțiunile SoftOne Technologies au fost achiziționate de un grup internațional de investitori

Data publicarii: 11-11-2021 | Afaceri
Un grup de investitori internaționali a achiziționat 45% din acțiunile SoftOne Technologies, o achiziție care va susține dezvoltarea companiei pe piața din Grecia și la nivel internațional. Tranzacția creează astfel un context extrem de favorabil extinderii, dezvoltarea internațională devenind o prioritate pentru companie, SoftOne intenționând atingerea unei cifre de afaceri de 5 milioane de euro până în anul 2025 pentru subsidiara din România.

Astfel, SoftOne Group, membru al grupului de investiții Olimpia, anunță oficial venirea unui grup de investitori internaționali în frunte cu Franck Cohen în consiliul de administrație al companiei, cărora li se va alătura și Marco Veremis.

„Suntem mândri de această investiție pentru că reprezintă o recunoaștere a succesului comercial și a strategiei de produs SoftOne din partea investitorilor consacrați în industria tehnologiei. Marco Veremis, Franck Cohen, împreună cu Antonis Kyriazis, Olympia Group și noii investitori sunt cei mai potriviți parteneri pentru a ne susține strategia de dezvoltare, astfel încât să ne promovăm cu succes soluțiile inovatoare în toate statele în care activăm și pe piața internațională. Echipa SoftOne devine din ce în ce mai puternică, lucru care ne va ajuta cu siguranță să ne menținem și pe viitor poziția de lider din industria software”, a susținut Panos Martinis, CEO SoftOne Group.

Până să se alăture consiliului de administrație al SoftOne, Franck Cohen a deținut funcții de conducere pentru regiunea EMEA în cadrul companiei SAP. În ultimii ani, acesta a activat și în calitate de consultant pentru diverse companii din industria IT la nivel internațional. Dintre cele mai importante amintim UIPath și Workday.

Marco Veremis, pe de altă parte, este confondator și președinte al companiei Upstream dar și partener în BigPi Venture Capital. Totodată, el este și membru în Comitetul Executiv al Federației Elene a Întreprinderilor și investitor în companii de succes din zona tehnologiei precum Hellas Direct, Workable sau Persado.

Olympia Group și Antonis Kyriazis, principalii acționari de până acum ai SoftOne Group își păstrează atât acțiunile pe care le dețin în cadrul organizației cât și pozițiile din consiliul de administrație.

„Îmbrățișăm o nouă etapă în evoluția SoftOne Group. Mulțumim fondatorilor pentru contribuția lor în a ajuta SoftOne să devină una dintre companiile de top în domeniul tehnologiei, precum și pentru suportul oferit în tranziția către această nouă etapă. Suntem de asemenea entuziasmați să dezvoltăm un parteneriat fructuos, pe termen lung, cu noii investitori. În prezent, prioritatea noastră este să creăm perspective de dezvoltare din ce în ce mai puternice și să ne menținem poziția de lider pe piață,” a declarat Președintele Executiv SoftOne, Antonis Kyriazis.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: