Comunicat de presă: Două hoteluri din Poiana Brașov au proprietar nou

Data publicarii: 10-12-2021 | Imobiliare
În cadrul unei licitații publice desfășurate în luna noiembrie a acestui an ca parte a unei tranzacții de insolvență, hotelurile Rina Tirol și Rina Vista din Poiana Brașov au fost vândute cu peste 4 milioane de lei. Licitația a fost coordonată de lichidatorul judiciar Eurosmart prin filiala sa brașoveană. În urma acesteia, compania Amrom Conimpex a predat proprietatea celor două hoteluri către doi cumpărători diferiți.

Tranzacția amintită mai sus a deblocat starea de inactivitate a celor două hoteluri de 3 stele care, la momentul licitației, nu mai funcționau de șase ani. Valoarea totală a tranzacției a fost de 4,2 milioane de euro fără TVA din care Rina Tirol s-a vândut cu aproximativ 2 milioane de euro iar Rina Vista cu aproape 2,2 milioane de euro.

“Deblocarea vânzării s-a datorat faptului că schimbarea creditorului majoritar a dus și la schimbarea strategiei în sensul promovării hotelurilor în mod distinct și nu ca un pachet de bunuri, permițând targetarea unei plaje mai mari de cumpărători, versus promovarea celor două hoteluri ca pachet de bunuri care a fost de natură să restrângă numărul persoanelor interesate datorită valorii pachetului’, a declarat Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Licitația publică care a condus la valorificarea celor două hoteluri a fost coordonată de Eurosmart, fiind aprobată de creditori în luna august a acestui an. Strategia lichidatorului de a vinde cele două active separat, către doi cumpărători diferiți, s-a bazat pe semnale provenite din piață culese cu ocazia întâlnirilor frecvente cu persoane interesate de achiziție, posibili cumpărători.

“Noii proprietari ai celor două hoteluri urmăresc renovarea și redarea acestora în circuitul turistic, având ca punct de pornire dotările și facilitățile de care activele au beneficiat în perioada de funcționare, cu scopul readucerii acestora la gloria de odinioară și repunerii lor pe harta unităților de cazare reprezentative pentru Stațiunea Poiana Brașov”, completează Mihaela Bocea, Managing Partner Eurosmart.

Hotel Rina Vista a fost inaugurat încă din anul 1976, reparat și reamenajat în 2008. Acesta are o capacitate de 106 camere desfășurate pe 7 nivele (S+P+5 etaje). Este dotat cu două lifturi, saună, loc de joacă pentru copii dar și patru săli de conferințe cu capacități diferite, de la 10-15 persoane până la 120 de persoane.

Hotelul Rina Tirol dispune de 56 de camere din care 45 sunt în regim double sau matrimoniale, 4 camere single, 6 garsoniere și un apartament royal. Hotelul oferă și o serie de spații de agrement precum saună, jacuzzi, salon de masaj și loc de joacă pentru copii.