PwC CEO Survey 2022: Încrederea în creșterea economică globală atinge un nou record al ultimului deceniu.

Data publicarii: 27-01-2022 | Economie
Potrivit celei de-a 25-a ediții a sondajului PwC CEO Survey, încrederea directorilor generali cu privire la perspectivele de creștere a economiei globale a atins un nivel record raportat la ultimii zece ani. La nivel global, 75% dintre respondenți estimează că evoluția economiei globale se va îmbunătăți în acest an față de anul trecut.

”Deși se confruntă cu presiunea generată de pandemia COVID și volatilitatea cauzată de inflația în creștere, întreruperile lanțurilor de aprovizionare și valul de demisii din rândul angajaților, executivii la nivel global pornesc în 2022 de la premise optimiste. În România, majoritatea directorilor generali (59%) cred că Produsul Intern Brut național se va îmbunătăți în acest an față de anul trecut și această percepție ne arată că foarte multe afaceri sunt solide, au condiții de creștere și se așteaptă la venituri mai mari în acest an”, a declarat Dinu Bumbăcea, Country Managing Partner PwC România.

În ceea ce privește perspectivele de creștere a veniturilor, mai mult de jumătate din directorii care au participat la studiu, la nivel global, arată un nivel ridicat de încredere. Liderii companiilor de capital privat conduc acest top, 67% din ei fiind optimiști cu privire la creșterea veniturilor. Liderii companiilor de tehnologie, se clasează pe al doilea loc, cu un procent de 67%. Nici nu e de mirare, acest lucru, de vreme ce ambele sectoare economice beneficiază de importante influxuri de capital în ultima perioadă.

Pe de altă parte, la polul opus se află directorii executivi din sectorul auto (46%) și cei din sectorul hotelier și de agrement (44%). Primii se confruntă cu criza continuă de semiconductori în vreme ce cei din a doua categorie, cu efectele persistente ale pandemiei asupra călătoriilor.

În ceea ce privește preocupările și grijile directorilor la nivel global, pe primele locuri în top regăsim creșterea semnificativă a incidentelor de securitate cibernetică din ultimii doi ani cauzată în mare măsură de digitalizarea accelerată dar și situația sanitară la nivel global, menționată de aproape jumătate din cei care au participat la sondaj. Fluctuația creșterii PIB și inflația sunt alte două probleme care cauzează îngrijorări la nivelul executivilor.

Cât privește strategiile principale pentru următorul an, majoritatea directorilor au menționat obiective legate de satisfacția clienților, automatizare, digitalizare și implicarea angajaților.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: