Banca Transilvania a achizitionat Tiriac Leasing | Comunicat de presa

Data publicarii: 15-06-2022 | Finante-Banci
Banca Transilvania a achiziționat de la Grupul Țiriac, compania de Leasing a acestuia, aceasta fiind de altfel și prima achiziție a BT a unei companii de leasing care nu face parte dintr-un grup financiar-bancar, făcând un pas strategic înspre întărirea poziției pe care o deține pe piața asigurărilor auto.

Banca Transilvania și Grupul Țiriac au anunțat încă din luna ianuarie a acestui an (2022) semnarea acordului de cumpărare. Tranzacția a fost efectuată după ce aceasta a obținut aprobarea Consiliului Concurenței iar, odată cu închiderea acesteia, Banca Transilvania va începe integrarea treptată a Țiriac Leasing în grupul financiar BT.

Țiriac Leasing este a treia companie de profil achiziționată de Grupul Banca Transilvania dar și prima companie de leasing independentă cumpărată după Idea::Leasing și ERB Leasing. ERB Leasing a fuzionat cu BT Leasing în anul 2019 în vreme ce Idea::Leasing se află momentan în etapa de integrare în cadrul Grupului Financiar Banca Transilvania.

Atât BT Leasing cât și Țiriac Leasing sunt companii de top pe piața de leasing din România cu peste 20 de ani activitate în acest domeniu. Țiriac Leasing dispune de asemenea de un portofoliu diversificat de produse de leasing, oferind finanțare pentru toate modelele de autovehicule dar și pentru echipamente, având clienți din toate domeniile de activitate, companii private, instituții publice dar și persoane fizice sau persoane fizice autorizate. Compania Țiriac Leasing a ajuns la finele anului trecut (2021) la active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului aproape 40.000 de clienți din România.

În urma acestei achiziții, Grupul Financiar Banca Transilvania își afirmă încă o dată interesul pentru dezvoltarea pieței de leasing locale, pentru transferul de expertiză în acest domeniu dar și pentru întărirea echipei pe care o are pe acest segment de piață.

PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. au oferit consultanță Băncii Transilvania în acest proces de cumărare, în vreme ce Grupul Țiriac, a beneficiat de consultanță din partea Filip & Company.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: