Radu Diaconu devine partener al EY România, în cadrul echipei de consultanță fiscală și juridică

Data publicarii: 22-07-2022 | HR/Cariere
Începând cu luna iulie a acestui an, 2022, Radu Diaconu este partener al EY România în cadrul echipei de consultanță juridică și fiscală (Tax & Law). Acesta este un avocat specializat în consultanța de business și vine cu o experiență profesională de peste 15 ani în acest domeniu. Mai mult, în ultimii 9 ani, Radu Diaconu a activat chiar în cadrul companiei EY pe domeniul amintit mai sus.

De asemenea, începând cu luna noiembrie a anului 2020, Radu este avocat coordonator al Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL, una dintre cele mai importante societăți de avocatură din România. Acesta conduce practica de consultanță juridică a societății de avocatură, echipă din care fac parte 30 din cei 50 de avocați angajați ai firmei. În principal, el este specializate în M&A (Mergers and acquisitions - Fuziuni și achiziții), într-o gamă largă de sectoare.

“Cooptarea lui Radu în parteneriatul EY România este o decizie firească: într-un timp foarte scurt, el a consolidat practica de consultanță a Băncilă, Diaconu și Asociații, concentrându-se pe coeziunea echipei, diversificând serviciile oferite și asigurând integrarea practicii sale în structura complexă a organizației noastre. Am convingerea că, în anii care urmează, calitățile sale indiscutabile de lider vor face ca echipa de avocați pe care o conduce să devină una dintre cele mai importante de pe piața de profil din România. Îl felicit și îi urez succes!” spune Alex Milcev, Liderul Departamentului de Asistență Fiscală și Juridică al EY România și Moldova.

Membru al Baroului București încă din anul 2007, Radu Diaconu are o licență în economie, una în drept și un doctorat în dreptul comerțului internațional.

“Sunt onorat că am fost admis în partnership-ul EY, este o recunoaștere a eforturilor depuse alături de colegii mei avocați. Integrarea serviciilor juridice oferite de Băncilă, Diaconu și Asociații în cadrul mai larg al consultanței de afaceri furnizate de EY România este fundamentul proiectelor noastre de până acum. Ne propunem să consolidăm acest mod de lucru, pentru a răspunde așteptărilor din ce în ce mai complexe ale pieței”, a declarat Radu Diaconu.