Psiholog, Elena Ungureanu: Gestionarea echilibrului dintre carieră și viața personală este o problematică de ordin psihic deoarece procesul în sine implică trasarea de limite

Data publicarii: Astazi, 29-07-2022 | HR/Cariere
Potrivit unui studiu citat de Harvard Business Review în anul 2021 realizat pe un eșantion de peste 300 de profesioniști din domenii de consultanță și financiar, munca peste program este neperformantă atât pentru companie cât și pentru angajați.

E greu însă, în practică, să elimini obiceiurile nesănătoase de la locul de muncă astfel încât să poți ajunge la un nivel de echilibru care să fie și sustenabil, între viața profesională și cea privată, familia. Atât bărbații cât și femeile care au participat la studiul amintit mai sus acuză faptul că locurile lor de muncă devin la un moment dat nu doar haotice ci și foarte epuizante și solicitante.

”Gestionarea echilibrului dintre carieră și viața personală este o problematică de ordin psihic deoarece procesul în sine implică trasarea de limite. Persoanele care știu să separe cele două planuri, personal de profesional, își protejează sănătatea mintală. Work-life balance nu e o fata Morgana, un sofism, ci un proces în sine, o strategie care se învață, se exersează. În ritmul clocotitor al vieții actuale, în care lista de TO DO zilnică este infinită, e greu să te oprești, să găsești calea de mijloc. E nevoie de voință, disciplină și un program de lucru sănătos, echilibrat. Indiferent de domeniul de activitate în care o persoană activează, dacă își prioritizează activitățile și propriile acțiuni, poate atinge acest work-life balance pe care ni-l dorim cu toții atât de mult.” explică psihologul Elena Ungureanu.

Pe de altă parte, pentru a se simți împliniți și pentru a funcționa la un nivel optim având în același timp și rezultate bune la locul de muncă, oamenii trebuie să aibă curajul de a face schimbări și de a ținti obiective mărețe atât din punct de vedere profesional cât și financiar.

„La AVBS Credit, ne-am format o cultură organizaţională care să susţină deopotrivă interesele comune ale organizaţiei, dar şi ale fiecărui membru al echipei, indiferent de experienţa din domeniu, expertiza formată şi vechimea în companie. Profesia de broker de credite oferă oportunităţi de avansare în carieră specialiştilor din domeniul financiar-bancar care au la îndemână un ecosistem de avansare profesională, nu ca angajați, ci ca antreprenori în brokerajul de credite”, povesteşte Valentin Anghel, CEO & Founder AVBS Credit.

Studiile relevă faptul că pentru a atinge acest echilibru între familie și viața profesională, oamenii e de preferat să ia în considerare alternative și să implementeze schimbări. Astfel, începând cu luna aprilie a acestui an, AVBS Credit oferă un discount de 50% din taxa de franciză pentru specialiștii care au parte de experiență în domeniul financiar-bancar și care doresc să obțină franciza în domeniul brokerajului bancar și să facă parte din echipa de top performeri din cadrul companiei AVBS Credit. Potrivit unei analize a aceleași companii realizată în anul 2021, 1 din 3 angajați din acest domeniu ar accesa o franciză în domeniul brokerajului bancar iar 30% dintre aceștia și-ar dori să avanseze în carieră și să se reorienteze către activități mai bine plătite.

Dintre beneficiile pe care o franciză în domeniul brokerajului bancar le-ar putea aduce, amintim câștigurile mult mai mari, programul flexibil care să aducă cu adevărat echilibru între viața profesională și cea de familie, mai mult timp liber dar și independența.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: