Schneider Electric ocupă locul 1 în Top 25 Gartner(R) Supply Chain: Europa Top 15, pentru al treilea an consecutiv

Data publicarii: 12-08-2022 | Economie
Pentru al treilea an consecutiv, Schneider Electric, lider mondial în managementul și automatizarea energiei, s-a clasat pe primul loc în Top 25 Gartner Supply Chain: Europe Top 15, păstrându-și astfel poziția.

Luna trecută, aceeași companie se clasa pe un onorabil loc secund în clasamentul global Gartner. De asemenea, Schneider Electric prezintă și cele mai bune practici din Top 15 Europe lanțuri de aprovizionare ale companiilor pentru anul 2022.

„Credem că această recentă recunoaștere din partea Gartner și a confraților noștri din industrie are o importanță semnificativă, având în vedere mediul extrem de volatil și perturbator cu care s-au confruntat lanțurile de aprovizionare în ultimul an”, a declarat Stéphane Poittevin, Senior Vice President Global Supply Chain Europe, Schneider Electric. „Angajamentul nostru față de clienții noștri și față de planetă ne obligă să continuăm să investim în lanțul nostru de aprovizionare pentru o mai mare rezistență și sustenabilitate.”

De altfel, sustenabilitatea se află în centrul scopului și misiunii companiei Schneider Electric.Acest concept reprezintă primul pilon al strategiei acesteia pentru lanțul de aprovizionare STRIVE (Sustainable, Trusted, Resilient, Intelligent, Velocity and Efficiency). Schneider și-a accelerat de asemenea procesul de transformare pentru a putea deveni compania cea mai axată pe client și pe impactul asupra planetei dar și cea mai inovatoare din aceste puncte de vedere.

Mai mult, la începutul anului 2022, Schneider Electric a fost recunoscută pentru lanțul său de aprovizionare de către Gartner în cadrul Power of the Profession Supply Chain Awards în categoria Process or Technology Innovation of the Year.

Nu în ultimul rând, fabrica Schneider din Le Vaudreuil din Franța, a fost recunoscută de către Forumul Economic Mondial drept Sustainability Lighthouse, una dintre cele mai mari reușite ale companiei.

Topul Gartner Supply Chain 25 cuprinde două componente principale: opinia și performanța afacerii. Astfel, analiștii Gartner obțin o listă de companii dintr-o combinație a Fortune Global 500 și Forbes Global 2000. În efortul de a menține lista de companii evaluate la un nivel gestionabil, a fost aplicat un prag general anual de venituri de 12 miliarde USD.