BCR a introdus serviciul de retrageri de numerar contactless de la bancomatele multifuncționale

Data publicarii: 26-09-2022 | Finante-Banci
Banca Comercială Română a demarat în aceste zile o amplă acțiune de implementare a funcționalității de retragere de numerar contactless din bancomatele și multifuncționalele de care dispune.

Acest nou serviciu, sau mai bine zis, funcționalitate, va fi disponibilă clienților indiferent de banca la care aceștia au deschis un cont deci, nu doar celor care sunt clienți BCR.

Doritorii vor avea posibilitatea de a realiza tranzacții la bancomatele și multifuncționalele Băncii Comerciale Române atât cu cardurile bancare cât și cu telefoanele mobile, ceasuri smart, brățări smart sau alte dispozitive inteligente dotate cu tehnologia NFC.

“Odată cu lansarea acestei funcționalități, extindem și consolidăm ecosistemul digital al BCR, oferindu-le clienților noștri o gamă completă de plăți inteligente, indiferent de locul, dispozitivul sau sistemul prin care vor să le realizeze. Cardurile BCR pot fi înrolate deja în orice portofel virtual (Apple Pay, Google Pay, Fitbit Pay, Garmin Pay, Xiaomi Pay) și pot fi utilizate la orice comerciant dotat cu POS, prin telefon, ceas, brățară sau orice alt dispozitiv mobil ce dispune de tehnologia NFC.

Clienții BCR au astfel posibilitatea de a realiza practic atât retrageri de numerar, interogări de sold, cât și plăți la comercianți fără a mai avea cardul fizic în posesie, ceea ce le asigură confort, siguranță și rapiditate”, a declarat Florin Pintilie, Șef Departament Dezvoltare Produse Carduri, BCR.

FUncționalitatea amintită mai sus este deja disponibilă în 112 bancomate ale Băncii Comerciale Române din întreaga țară, urmând ca aceasta să fie extinsă în perioada imediat următoare la peste 500 de terminale. Cele care permit deja astfel de tranzacții au iluminat logo-ul contactless iar pentru ca operațiunea să fie confirmată, este nevoie de introducerea codului PIN.