Comunicat de presă: 35k joburi noi și aproape 1M de aplicări, în luna septembrie. Interesul pentru joburile remote atinge cel mai ridicat nivel de anul acesta

Data publicarii: 11-10-2022 | HR/Cariere
35.000 de noi locuri de muncă au fost încărcate pe eJobs, cea mai mare platformă de recrutare din România, în luna septembrie a acestui an. Dintre acestea, 7,4% au fost locuri de muncă exclusiv de la distanță, în vreme ce 6,8% din oferte s-au adresat celor care și-ar dori să se relocheze în străinătate.

Dacă în ultimele luni am fost martori la o explozie a joburilor publicate pentru domeniul retail, acesta pare să treacă printr-o perioadă mai temperată în ultimele săptămâni, cele mai multe locuri de muncă publicate în luna septembrie venind din domeniul serviciilor, turismului sau industriei alimentare. Dintre acestea, se pare că turismul are cea mai mare creștere, fiind al patrulea cel mai activ domeniu în luna septembrie, cel puțin după numărul de angajări. Pe primele trei locuri s-au clasat comerțul, serviciile și industria alimentară.

„Această dinamică nu afectează însă poziția de lider a retailului, care, cu aproape 8.000 de joburi noi, rămâne cel mai mare angajator din economie, nu doar din perspectiva volumului, ci și a ratei de penetrare – este domeniul cu cea mai extinsă prezență, din punct de vedere geografic, dar și al adresabilității către toate categoriile de candidați, de la entry level până la top management”, spune Roxana Drăghici, Head of Sales în cadrul eJobs România.

Pe de altă parte, aproximativ jumătate din toate joburile disponibile pe platformă se adresează rezidenților din București. Pe următoarele locuri s-au clasat Cluj-Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, respectiv Constanța. NU în ultimul rând, peste 2400 de joburi postate în luna septembrie au fost joburi de muncă la distanță, în vreme ce 2200 au intrat în categoria „joburi în străinătate”.

În ceea ce privește aplicările online pentru noi locuri de muncă, luna septembrie a fost și luna în care joburile de acasă au fost cele mai căutate în acest an, cu peste 130.000 de aplicări, nu mai puțin de 15% din numărul total. Jumătate dintre acestea au fost adunate de angajatorii din domeniul call center / BPO în vreme ce 40.000 au fost către domeniul IT / Telecom. Domenii precum publicitate, marketing, PR sau servicii financiar-bancare, s-au clasat de asemenea în topul preferințelor celor care își caută un loc de muncă și care au aplicat pentru posturi noi în luna septembrie.

„Dacă și-a imaginat cineva că vremea remote-ului a trecut și că există o dorință la unison a angajaților și a angajatorilor de a reveni la birou, iată că cifrele arată că tendința este de a menține pentru o perioadă de timp nedeterminată acest mod de a lucra. Tocmai de aceea, companiile au început să transforme în beneficiu pentru angajați posibilitatea de a lucra de acasă permanent sau un anumit număr de zile pe săptămână. Până la finalul anului, ne așteptăm să crească atât numărul de astfel de joburi, cât și numărul de aplicări atrase”, explică Roxana Drăghici. În acest moment, mai mult de 2.600 de locuri de muncă de acasă sunt disponibile pe eJobs.ro.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: