Omul de afaceri Metin Doğan investeste peste 60 de milioane de euro in dezvoltarea National Golf & Country Club, cel mai mare resort de golf din Romania

Data publicarii: 20-04-2023 | Economie
În plin proces de dezvoltare, National Golf & Country Club, cel mai ambițios proiect din golful românesc și un viitor reper pe plan internațional pentru comunitatea de golf, reprezintă o investiție de peste 60 de milioane de euro a omului de afaceri româno-turc, Metin Doğan.

Resortul de golf este situat în comuna Niculești din județul Dâmbovița, la aproximativ jumătate de oră distanță de nordul capitalei. Acesta va include nu doar cel mai mare teren de golf din București și din jurul acestuia ci și un country club și un ansamblu rezidențial de cinci stele, facilități exclusiviste, toate pe o suprafață totală de 72 de hectare.

Pe parcursul anului 2023 va fi finalizată și prima etapă a dezvoltării acestui proiect, în acest an urmând să fie inaugurate terenul de golf, country club-ul și aproape jumătate din vilele din ansamblul rezidențial care sunt și vândute deja într-o proporție de 80%.

Conform planurilor, resortul va fi finalizat în totalitate în anul 2025 când va ajunge la un total de 170 de vile cu vedere la terenul de golf și șase hectare de lacuri artificiale. Totodată, resortul va include și un aparthotel, un SPA de lux, restaurante și săli de evenimente, piscine, terenuri de sport dar și spații de joacă pentru copii. Toate clădirile construite în cadrul acestuia, vor fi dotate cu panouri solare.

„National Golf & Country Club a pornit de la ideea ambițioasă de a crea un resort cu toate facilitățile pentru pasionații de golf din România și din străinătate, dar și un retreat pentru cei care își doresc un stil de viață conectat la natură, departe oraș. Cu 18 trasee championship size, terenul de golf este elementul central al proiectului. Astfel, susținem comunitatea jucătorilor de golf să-și urmeze pasiunea pe un teren care se remarcă la nivel european și, prin Academia de Golf, contribuim la dezvoltarea acestui sport cu valențe de stil de viață în România”, spune Metin Doğan, antreprenor cu investiții în real estate și energie verde în România și Turcia.

Construcțiile din cadrul acestui resort au început în anul 2022, moment în care în capitala României și împrejurimi, nu exista niciun teren de golf profesionist. În comparație, la nivel european, cei 10 milioane de jucători activi de golf au la dispoziție peste 9000 de terenuri unde pot practica acest sport iar în Bulgaria, există deja 8 terenuri cu 18 trasee.

În ultimii ani, a crescut și apetitul românilor pentru golf, pe piața locală de real estate începând să se contureze din ce în ce mai mult conceptul de complex rezidențial cu teren de golf și facilități pentru întreaga familie.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: