Holcim România își extinde divizia de agregate prin achiziționarea unuia dintre cei mai importanți furnizori de agregate din zona București-Ilfov

Data publicarii: 20-04-2023 | Economie
Holcim România și-a extins divizia de agregate, compania după ce a achiziționat Stones Business Development S.R.L., operatorul balastierei Sălcioara, unul dintre cei mai importanți furnizori de pe această piață din zona capitalei.

În urma acestei tranzacții, Holcim își va asigura un volum de rezerve de agregate de înaltă calitate, consolidându-și în același timp poziția de piața locală, în mod special în zona BUcurești-Ilfov, zona cu cea mai mare creștere a sectorului de construcții din România.

Tranzacția a primit de curând aprobarea din partea Consiliului Concurenței și a fost realizată la data de 31 martie 2023.

„Dezvoltarea segmentului de agregate din cadrul Holcim face parte din strategia noastră de dezvoltare la nivel local, cât și global. Segmentul de agregate reprezintă un pilon de bază în dezvoltarea sectorului de construcții în ansamblu. Prin această achiziție și prin experiența sa de peste 25 de ani în piața din România, Holcim România își va consolida poziția de furnizor de soluții integrate pentru piața de construcții, prin diviziile de ciment, betoane, aregate, lianți hidraulici rutieri, filler, prefabricate și BCA.

Ne bucurăm să extindem familia Holcim printr-o nouă achiziție, care ne va ajuta să ținem pasul cu ritmul de creștere al construcțiilor din zona București-Ilfov”, a declarat Bogdan Dobre, CEO Holcim România & Market Head Moldova.

Operatorul balastierei Sălcioara, Stones Business S.R.L., este o companie specializată în agregate, unul dintre cei mai importanți jucători pe acest segment al pieței din zona București-Ilfov. Compania are aproximativ 30 de angajați.

Mai mult, Holcim România deține alte trei stații de agregate localizate în Corbii Mari, Gligorești și Stăncești, integrarea Balastierei Sălcioara în operațiunile companiei urmând a se realiza astfel în mod natural, imediat după preluarea efectivă a companiei achiziționate la finele lunii martie.