Dezvoltatorii Belvedere Residence din nordul Capitalei au vândut galeria comercială din complex unui investitor privat, în cea mai mare tranzacție cu spații de retail stradal din ultimii ani

Data publicarii: 27-04-2023 | Imobiliare
Dezvoltatorii Belvedere Residence din nordul capitalei, au vândut unui investitor privat galeria comercială amplasată la parterul clădirilor rezidențiale din cadrul complexului. Tranzacția a fost intermediată de Cushman & Wakefield Echinox și este una dintre cele mai mari tranzacții cu spații de retail înregistrată în ultimii ani.

Belvedere Residence este una dintre cele mai dinamice zone rezidențiale premium din București. Complexul este construit pe strada Fabrica de Glucoză pe latura nordică a lacului Tei. Acesta este de altfel și primul proiect rezidențial de mari dimensiuni din zona Barbu Văcărescu.

Galeria comercială tranzacționată are o suprafață totală de aproximativ 6.000 de metri pătrați și este deservită de 200 de locuri de parcare. Proiectul este dezvoltat în patru faze, primele trei fiind deja finalizate în vreme ce a patra urmează să fie livrată la finele anului 2024.

Reprezentativ pentru zona în care este amplasat, proiectul Belvedere Residence s-a bucurat de un succes total, transformând zona într-una extrem de dinamică, în unul dintre principalele poluri rezidențiale ale capitalei. Tranzacția amintită mai sus a fost facilitată și de locația proiectului, care oferă o deschidere completă la bulevardul principal și un număr generos de locuri de parcare disponibile la fața locului.

Printre cei mai importanți chiriași ai galeriei comerciale se numără Sophia, Libra Bank, Loft Ceramics, Mega Image, Natuzzi Italia, Bang & Olufsen, Husqvarna, Art Granit sau Sweat Concept.

„Vedem un interes în creștere din partea investitorilor privați pentru achiziția de proiecte imobiliare generatoare de venituri, iar spațiile de retail, ancorate în general de rețele de food sunt printre preferatele acestora având în vedere rezistența mai mare la șocuri precum inflație sau scăderea consumului. Iar dacă aceste spații sunt parte componentă a unui proiect mixt, care include și zone rezidențiale, atunci produsul este și mai atractiv pentru investitorii care doresc să își plaseze banii în proprietăți care pot genera venituri și randamente pe termen lung. Pentru perioada următoare estimăm că vom finaliza și alte tranzacții pe care le avem în diverse stadii de negociere cu proprietăți similare” spune Mihaela Pană, Partner Private Investment Capital Markets, Cushman & Wakefield Echinox.

„Această tranzacție dovedește încă o dată că piața imobiliară oferă oportunități de business extrem de variate și adaptate unei game foarte vaste de investitori și unor strategii diverse. În acest context, este foarte important să identifici produsul care să corespundă așteptărilor cumpărătorilor, dar în același timp să aliniezi aceste așteptări la ceea ce își propune vânzătorul” adaugă Alexandru Mitrache, Head of Transactions Land & Investment.