EY a asistat Carrefour în preluarea activităţilor Cora din România

Data publicarii: 15-05-2023 | Economie
Compania EY a asistat Carrefour în achiziționarea operațiunilor CORA din România. Carrefour a ajuns astfel la un acord cu Grupul Louis Delhaize pentru achiziția activităților sale din țara noastră, activități care includ 10 hipermarketuri Cora și 8 magazine Cora Urban deservite de 2.400 de angajați. Fără îndoială, vorbim despre cea mai importantă tranzacție din domeniul retailului alimentar de pe piața românească, din ultimii ani.

Momentan, tranzacția așteaptă aprobările de rigoare din partea autorităților relevante din domeniul concurenței și este de așteptat ca aceasta să fie finalizată până la sfârșitul anului curent (2023).

Consultanța financiară și fiscală a fost oferită de o echipă a EY România coordonată de Liliana Bușoiu, ALexanrda Brînzan și ALexandu Onțică pe partea financiară, respectiv Miruna Enache, Cristina Clujescu, Costin Manta, Claudia Sofianu şi Horaţiu Cocheci pentru asistenţă fiscală şi asistenţă privind resursele umane.

De coordonarea și relațiile cu echipele grupului Carrefour s-au ocupat membri ai unei echipe EY din Franța, condusă de are s-a ocupat de coordonarea și relațiile cu echipele grupului Carrefour a fost condusă de Jean-Daniel Oltz pentru aspectele financiare și de Cédric Devouges pentru aspectele fiscale.