Cele mai scumpe restaurante din lume
Data publicarii: 26-02-2007 | International
Daca un chef poate fi catalogat cu maximum trei stele Michelin, cei care gatesc intr-unul din cele mai scumpe restaurante din lume le au pe toate. Dar toate eforturile lor sunt facute pentru un pret. Asta pentru ca o cina poate ajunge sa coste si peste 300 de euro de persoana. Unde sunt taxati clientii cu o suma atat de exorbitanta? La restaurantul Aragawa din Japonia. Este foarte probabil ca pana reusesti sa obtii o rezervare sa-ti treaca foamea, dar cei care au vizitat deja localul sunt de parere ca asteptarea merita. Aici poti servi cea mai frageda si suculenta carne de vita din lume, Wagyu sau Kobe, cum mai este cunoscuta. Numai jumatate de kilogram ajunge sa coste intre 500 si 1.000 de euro.
Dar cine era dispus sa dea oricat pentru a-si delecta papilele gustative a ratat insa festinul organizat de hotelul Lebua, din Bangkok, Thailanda, la jumatatea lunii februarie. Aici cina a costat nu mai putin de 19.000 de euro de persoana. Sase bucatari catalogati cu trei stele Michelin, patru originari din Franta, unul din Italia si altul din Germania, si-au aratat maiestria in prepararea a 10 feluri de mancare, fiecare insotit de cele mai rare vinuri din lume. De la caviar Beluga, trufe Perigord, carne de vita Kobe si serbet Dom Perignon nimic nu a lipsit de pe mesele invitatilor. Numai vinul i-a costat pe organizatori peste 150.000 de euro, iar sampania Cristal din 1990, 380 de euro fiecare. Dar si invitatii au fost pe masura.
Integral in Adevarul
Ultimele stiri pe BankNews.ro:
- Pluriva investeşte 250.000 de euro într-un asistent virtual AI, dedicat companiilor din România
- Ciprian Pop preia conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private
- PLG Group preia 100% din Bilete.ro, Entertix.ro și Myticket.ro
- FintechOS l-a cooptat pe Sorin Mirea, un manager cu 20 de ani în industria bancară, pentru a accelera creșterea companiei în Europa Centrală și de Est
- Sondaj Cargus: 63% dintre romani aleg magazine online locale, indiferent de generatie, pentru livrarea mai rapida si returul mai facil
- Opinie Deloitte: Frana brusca pe cheltuielile publice – cu ce conditii vine „pasuirea” de la Comisia Europeana?
- EY Romania: 58% dintre investitori preconizează că atractivitatea României se va ameliora în următorii trei ani
- Studiu Deloitte: 2/3 dintre angajatorii din Romania considera foarte important echilibrul dintre agilitatea necesara dezvoltarii afacerii si stabilitatea de care au nevoie angajatii
- Studiu Deloitte: cantitatea de materii reciclate intrate in economiile lumii creste usor, dar indicele global de circularitate scade, pe fondul consumului galopant de resurse si materii prime virgine
- DAN AIR a efectuat primul zbor comercial pe ruta București - Damasc
- Virgil Șoncutean primește al patrulea mandat la conducerea Allianz-Țiriac Asigurări
- EY Romania: Tehnologia cloud reprezinta cea mai avansata si raspandita solutie emergenta in companiile din Romania
- OLX Group anunta vanzarea companiei KIWI Finance catre Partners Financial Services
- Schneider Electric o numește pe Esther Finidori în funcția de Chief Sustainability Officer
- 3 din 5 tineri nu au cumpărat până acum o asigurare 100% digitală. Generația Z vrea procese digitale rapide și produse simple, la costuri mici, pentru a cumpăra online