BankNews.ro - The Business Republic

ASE-ul va implini un veac de activitate inainte de adoptarea euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-05-2007

Academia de Studii Economice (ASE) va implini probabil un veac de activitate inainte de adoptarea monedei europene, a declarat, vineri, guvernatorul bancii centrale, Mugur Isarescu, invitat de studenti la scoala in calitate de presedinte al Asociatiei Absolventilor academiei Alumni.

"O sa sarbatorim 100 de ani in 2013, inainte de adoptarea monedei europene", a declarat Isarescu in fata studentilor de la ASE. Dupa un scurt discurs care nu a continut referiri la politica monetara a bancii centrale, guvernatorul a vizitat apoi scoala pe care absolvit-o. "Eu nu am venit aici in calitate de guvernator, ci ca presedinte al Alumni. In timpul plimbarii, Isarescu a fost insotit de un grup de jurnalisti. "Iata ca mai vad jurnalisti. Mai aveti inca  intrebari?" Guvernatorul a fost apoi intrebat daca banca centrala va reduce nivelul rezervelor minime obligatorii. "Posibil", a spus Isarescu, refuzand sa elaboreze vreun comentariu.

Isarescu a studiat economia la facultatea de Relatii economice internationale din ASE. Separat de functia de sef al bancii centrale, Mugur Isarescu a continuat munca de cercetare si este membru al Academiei Romane.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10532