BankNews.ro - The Business Republic

HVB Tiriac si UniCredit Romania au afisat un profit brut cumulat de 83 milioane lei
Finante-Banci | Data Publicarii: 05-05-2007

HVB Tiriac si UniCredit Romania au obtinut, cumulat, un profit brut de 83 milioane lei (24,74 milioane euro) in primul trimestru, in crestere cu 51% fata de aceeasi perioada din 2006, datorita dezvoltarii afacerii si extinderii retelei, au declarat, vineri, reprezentantii bancilor.

In 2006, bancile au afisat un profit inainte de impozitare, cumulat, de 55 milioane lei.

Cresterea s-a datorat in special dezvoltarii bancilor pe toate segmentele, dar si extinderii teritoriale odata cu deschiderea de noi sucursale bancare. "Strategia pentru 2007 prevede deschiderea a inca zece noi sucursale in judetele in care nu suntem prezenti, dar si in alte zone cu un puternic potential economic, sustin reprezentantii HVB Tiriac.

Tot in primul trimestru al anului, cele doua banci au inregistrat active in valoare de 12.071 milioane lei (3,598 milioane euro), in crestere cu 11,2% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

Una dintre strategiile institutiei pentru 2007 o reprezinta deschiderea a zece noi sucursale, in judetele in care inca nu suntem prezenti cat si alte zone cu un puternic potential economic.

In ceea ce priveste segmentele pe care mizeaza in viitor, UniCredit Tiriac Bank se va pozitiona ca banca universala, oferind produse si servicii atat persoanelor fizice cat si celor juridice. "Vom dezvolta toate segmentele de business, atat zona de produse adresate persoanelor fizice si IMM cat si serviciile pentru companii mari si cele dedicate segmentului de Private Banking", au subliniat reprezentantii institutiei.

Unicredit Romania a obtinut in 2006 un profit net de 16 milioane lei, de peste trei ori mai mare decat cel din 2005, datorita cresterii puternice a veniturilor operationale ca urmare a extinderii din ultimii doi ani.

HVB Tiriac Bank a obtinut in 2006 un profit net de 159 milioane lei, in scadere cu 16,2% fata de anul anterior, din cauza costurilor integrarii in HVB si ulterior in UniCredit.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10534