BankNews.ro - The Business Republic

BRD - Groupe Societe Generale va fi banca depozitar de pensii private pentru Aviva
Finante-Banci | Data Publicarii: 08-05-2007

Aviva a semnat in luna aprilie cu BRD - Groupe Societe Generale un contract de depozitare si custodie pentru fondul de pensii private facultative (pilonul III) administrat de compania de asigurari, a anuntat luni Aviva, intr-un comunicat.

BRD - Groupe Societe Generale este primul depozitar de pe piata pensiilor private din Romania autorizat de Consiliul Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Contractul de depozitare si custodie semnat intareste parteneriatul de peste sase ani cu BRD - Groupe Societe Generale. In 2001, Aviva a semnat cu BRD - Groupe Societe Generale primul parteneriat de bancassurance de pe piata romaneasca, iar de la an la an colaborarea dintre cele doua parti s-a amplificat", a declarat director general Aviva Asigurari de Viata, Shah Rouf. El a subliniat ca Aviva are o istorie de peste 300 de ani, fiind operatorul cu cea mai indelungata experienta din domeniul asigurarilor.

Aviva va investi pana la 100 milioane de euro in administrarea de pensii private, iar compania de asigurari va depune in curand cererea de autorizare ca administrator de fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II).  Arbitrul pensiilor private a autorizat, luna trecuta, Aviva Asigurari de Viata SA ca administrator de fonduri de pensii facultative (pilonul III).

Aviva Asigurari de Viata a intrat pe piata din Romania in anul 2000, are peste 400.000 de clienti si dispune, in prezent, de o retea formata din patru centre de dezvoltare si aproape 20 de agentii. Volumul primelor brute subscrise ale Aviva Asigurari de Viata, divizia romaneasca a celui mai mare asigurator din Marea Britanie, a urcat anul trecut cu 30,7% fata de 2005, la 63,98 milioane lei (18,9 milioane euro), iar activele societatii au crescut cu 31,2% la 134,5 milioane lei (49,7 milioane euro).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10568