BankNews.ro - The Business Republic

Noi activitati permise firmelor
Afaceri | Data Publicarii: 08-05-2007

De la 1 ianuarie 2008, firmele romanesti vor putea sa-si stabileasca noi obiecte de activitate precum cresterea camilelor cu una sau cu doua cocoase, fabricarea navelor spatiale si angajarea de menajere. Clasificarea Activitatilor din Economia Nationala (CAEN) a fost modificata prin ordin al presedintelui Institutului National de Statistica, in sensul armonizarii ei cu clasificarile similare din Uniunea Europeana.

CAEN Rev 2, aplicabila de anul viitor, permite companiilor private si de stat sa desfasoare si activitati precum: cultivarea fructelor tropicale si subtropicale, a fructelor  citrice; acordarea de consultanta in domeniile imaginii publice si comunicarii; administrarea imobilelor pe baza de comision sau de contract; administrarea paginilor de internet sau a portalurilor web; realizarea soft-ului la comanda.

In noua clasificare mai figureaza: activitati ale gospodariilor private, in calitate de angajator al personalului casnic; activitati ale centrelor de dezintoxicare; activitati de inchiriere si leasing cu masini si echipamente de birou (inclusiv calculatoare); leasing-ul cu bunuri intangibile (exclusiv financiare); administrarea parcurilor pentru rulote; transporturi metropolitane de calatori. Potrivit CAEN Rev 2, unitatile angajate in acelasi tip de activitate economica sunt clasificate in acelasi mod, chiar daca apartin unor proprietari privati sau Guvernului.

Romania Libera

http://www.banknews.ro/stire/10580