BankNews.ro - The Business Republic

Coca-Cola Romania a avut un profit de peste 22 milioane lei, anul trecut
Afaceri | Data Publicarii: 09-05-2007

Coca-Cola Romania a inregistrat anul trecut un profit brut de 22,26 milioane lei, aproximativ egal cu cel pe care compania l-a obtinut in 2005, in valoare de 21,96 milioane lei, potrivit informatiilor publicate de companie in Monitorul Oficial.

Cifra de afaceri inregistrata anul precedent de Coca-Cola Romania a fost de 53,3 milioane lei in crestere cu peste 16% fata de 2005, cand compania a raportat afaceri de 45,79 milioane lei, potrivit datelor furnizate de companie. Coca-Cola Romania a avut anul trecut aproximativ 30 de angajati.

In Romania, Coca Cola este prezenta  piata bauturilor non-alcoolice prin intermediul companiilor Coca-Cola Romania si Coca-Cola HBC Romania. In perioada 2002-2006, Coca-Cola HBC Romania a investit 136 milioane euro in modernizarea companiei Acest program de investitii a dus la instalarea a doua linii noi de imbuteliere in fabricile detinute in Ploiesti si Vatra Dornei si la extinderea cu 30% a capacitatii de depozitare a celor doua fabrici. Linia din Ploiesti are o capacitate de imbuteliere de 63.000 litri pe ora, iar cea din Vatra Dornei iimbuteliaza 50.000 litri pe ora, potrivit reprezentantilor companiei.

De asemenea, compania Coca-Cola HBC Romania a derulat anul trecut programe de investitii care au vizat pe de o parte infrastructura si logistica (fabrici si sisteme de distributie la standarde internationale) si in egala masura, calitatatea produselor, satisfacerea cerintelor pietei locale prin lansarea de noi produse si programe de marketing si  nu in ultimul rand, angajatii.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10595