BankNews.ro - The Business Republic

Raiffeisen Asset Management a devenit cel mai mare administrator de fonduri deschise de investitii din Romania
Finante-Banci | Data Publicarii: 09-05-2007

La mai putin de un an de la lansarea produselor pe piata, Raiffeisen Asset Management a devenit cel mai mare administrator de fonduri deschise de investitii din Romania, avand in administrare in cele doua fonduri aproximativ 103,5 milioane RON, conform datelor raportate de societatile de administare a investitiilor si publicate de revista on-line Fibiz, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

Fondul Raiffeisen Prosper, orientat preponderent spre actiuni, a depasit echivalentul a 20 milioane EUR active si a acumulat pana in prezent aproape 2.000 clienti, fiind cel mai mare fond din aceasta categorie. Cresterea unitatii de fond este de 23,4% in mai putin de 11 luni de la lansare.

Fondul Raiffeisen Benefit, orientat preponderent spre obligatiuni, a depasit echivalentul a 10 milioane EUR active si a acumulat pana in prezent aproximativ 1.000 clienti. Cresterea unitatii de fond este de 14,5% in mai putin de 11 luni de la lansare.

Raiffeisen Asset Management a depus recent, la Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) documentatia necesara pentru a obtine autorizatia de administrare a fondurilor de pensii facultative, precum si a prospectului schemei de pensii facultative.

In perioada 02 Apr - 31 mai 2007 Raiffeisen Bank si Raiffeisen Asset Management deruleaza o promotie pentru pachetul format din unitati de fond si depozite la trei luni bonificate cu o dabanda de 10% pe an. Suma investita in depozit nu poate depasi investitia in unul dintre cele doua fonduri (Raiffeisen Prosper sau Raffeisen Benefit). Suma minima care poate fi investita de un client este de 4.000 RON (2.000 RON intr-un depozit in lei pe trei luni cu 10% dobanda anuala fixa si 2.000 RON in unitati de fond). 

" Inca de la infiintare, referinta noastra a fost reprezentata de celelalte societati de administrare a investitiilor ale Raiffeisen in Europa Centrala si de Est: Raiffeisen Capital Management, liderul incontestabil al pietei austriece, sau societatile de administrare detinute de Raiffeisen in Slovacia, Bulgaria, Croatia, care sunt liderii pietelor in care opereaza. Suntem bucurosi ca am atins aceasta performanta si in Romania si ne bazam in continuare pe expertiza internationala pentru a avea un rol activ in dezvoltarea pietei investitiilor admnistrate din tara noastra", a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/10607