BankNews.ro - The Business Republic

Aeroportul Baneasa s-a inchis pentru repararea pistei
Turism | Data Publicarii: 10-05-2007

Cursele aeriene de pe aeroportul Baneasa vor fi operate, incepand de joi, de pe Aeroportul Henri Coanda ca urmare a lucrarilor de reparatii la pista ceea ce va duce la inchiderea aeroportului Baneasa, iar activitatea va fi realuata la inceputul lunii august.

In acest an pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa "Aurel Vlaicu" (BBAV) vor fi executate lucrari pentru modernizarea si reabilitarea pistei, investitii care se vor ridica la peste 20 milioane euro. Programul de reabilitarea vizeaza refacerea a 3.200 metri de pista, lucrarile urmand sa se realizeze in mai multe etape.

Potrivit reprezentantilor aeroportului Baneasa, in perioada 10 mai-31 iulie, va fi reparata portiunea din centrul pistei, motiv pentru care activitatea pe aeroportul Baneasa va fi suspendata, iar companiile aeriene vor opera pe Aeroportul International Henri Coanda.  Pentru a face fata aglomeratiei din aceasta perioada, administratia Aeroportului Otopeni a suplimentat cu 75% numarul de porti de control de securitate si a reorganizat ghiseele check-in. De asemenea, a fost marita capacitatea de procesare a fluxurilor pasageri de pe aeroportul Otopeni si au fost stabilite noile programele de zbor ale companiilor low-cost.

Ministerul Transporturilor estimeaza ca in conditiile suspendarii activitatii pe aeroportul Baneasa, pe Otopeni traficul va creste cu peste 50%, din care 25-26% cresterea traficului operatorilor actuali, 7% crestere produsa de operatorii noi si circa 18% crestere datorata operatorilor transferati de la BBAV.

Directorul Departamentului de Relatii Externe al Aeroportului International Henri Coanda, Valentin Iordache, a declarat, saptamana trecuta pentru NewsIn ca vor fi mai multe locuri disponibile in parcarea aeroportului pentru calatori. "Pana acum o parte din locurile de parcare era rezervata angajatilor din aeroport si de la companiilor aeriene, insa in perioada in care aeroportul Baneasa va fi inchis, majoritatea locurilor vor fi dispobile pentru public. S-a rezolvat si problema locurilor de parcare pentru aeronave, iar capacitatea pistei este suficienta pentru a face fata solicitarilor", a mai spus Iordache. 

La randul lor, reprezentantii companiilor low-cost care opereaza la Baneasa  au declarat pentru NewsIn ca nu vor scumpi biletele de avion, desi taxele pe care le vor plati sunt mai mari pe aeroportul din Otopeni. Cele mai multe companii si-au justificat decizia prin faptul ca este vorba de o perioada scurta de timp care nu le va afecta activitatea.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10634