BankNews.ro - The Business Republic

Britanicii investesc 450 de mil euro in cel mai mare centru comercial din Bucuresti
Imobiliare | Data Publicarii: 10-05-2007

Gigantul imobiliar britanic Modus Properties, in parteneriat cu Nova Imobiliare, vor investi 450 milioane de euro pentru a dezvolta cel mai mare centru comercial din Bucuresti, a anuntat, joi, compania. Dezvoltatorii vor realiza peste 162.000 metri patrati de spatii comerciale si de petrecere a timpului liber in Colosseum Center, cea mai mare locatie de retail anuntata pana in prezent in Bucuresti. In prima faza se vor realiza 54.261 mp din parcul de retail, pana in vara anului 2009.

Colosseum Center va cuprinde un mix de magazine de inalta calitate sub branduri mari din retailul european, 16 sali de cinema, restaurante, baruri, cafenele, zone de petrecere a timpului liber pentru intreaga familie. Centrul comercial va beneficia, de asemenea, de 8.000 de locuri de parcare, dintre care 1.000 vor fi subterane, cu acces direct in mall. Carrefour este unul dintre retailerii de top de pe piata care a semnat deja un contract de inchiriere pentru 15.000 metri patrati.

"Bucuresti este unul dintre cele mai mari orase ale Europei si are un potential economic urias. Am inceput sa cautam terenuri pentru proiectele noastre din Romania acum trei ani, intr-o perioada in care perspectiva aderarii Romaniei la Uniunea Europeana facea investitia extrem de interesanta", a declarat directorul Modus, Brendan Flood.

Colosseum Shopping Center va fi amplasat in nord-vestul Capitalei (sectorul 1), pe Soseaua Chitila. In cadrul proiectului Colosseum Center, va fi facuta o investitie semnificativa de aproximativ 30 de milioane de euro si pentru imbunatatirea schemei infrastructurale, incluzand astfel o noua lucrare de pasarele aeriene spre centrul de shopping pentru facilitarea accesului in zona. Proiectul va include, de asemenea, o noua statie de autobuz si una de tramvai si va facilita, astfel, acces la galeria comerciala.

Modus Properties este unul dintre marii dezvoltatori din Marea Britanie si este specializat in proiectele de regenerare a centrelor urbane. Sediul central al Modus Properties este in Manchester, Marea Britanie. Compania are in derulare proiecte de dezvoltare ce depasesc 1,75 miliarde de euro si administreaza fonduri de investitii imobiliare de peste 1,3 miliarde de euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10640