BankNews.ro - The Business Republic

Romexterra Leasing tinteste triplarea finantarilor si cresterea cotei de piata in 2007
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-05-2007

Romexterra Leasing IFN estimeaza o triplare a finantarilor in 2007, pana la 78 milioane euro si o crestere de 3,7 ori a cotei de piata, ca urmare extinderii afacerii in constructii si la autoturisme de transport, declarat presedintele companiei, Cornel Coca Constantinescu. In 2006, valoarea bunurilor finantate de companie a fost de 21 milioane de euro.

"Pentru sfarsitul acestui an Romexterra Leasing tinteste o cota de piata de 2,6%, fata de circa 0,7%, cat detinea la finalul lui 2006", a mentionat presedintele Romexterra Leasing.

"Principalul motiv al cresterii se datoreaza finantarii unor noi segmente de piata cum ar fi leasingul pentru autoturismele de transport si pentru industria constructiilor", a explicat Constantinescu. In opinia lui, sistemul de leasing al bunurilor imobiliare (constructii, terenuri) si operatiuni sale & lease back (n.r. contracte care presupun vanzarea unui bun imobil, iar in baza unui contract de leasing pe termen lung vanzatorul isi pastreaza dreptul de uzufruct asupra bunului) vor aduce finantari de 16 milioane de euro, din totalul de 78 milioane euro estimat pentru 2007.

Romexterra Leasing va intra pe segmentul finantarilor in sistem de leasing a bunurilor imobiliare din al doilea trimestru al acestui an. Apartenenta la grupul financiar Bayerische Landesbank - MKB a permis atragerea de surse de finantare necesare sustinerii dezvoltarii activitatii companiei si intrarea pe noi segmente de piata, a adaugat presedintele Romexterra Leasing.

Compania Romexterra Leasing IFN, membra a grupului bancar Romexterra, controlat de MKB Bank, a inregistrat in 2006 o crestere cu 21,89% a cifrei de afaceri nete, pana la 75,2 milioane lei.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10679