BankNews.ro - The Business Republic

Del Fin Leasing si-a majorat capitalul social, ajungand la 3 milioane de euro
Afaceri | Data Publicarii: 25-05-2007

Incepand cu 15 mai 2007, Del Fin Leasing IFN si-a majorat capitalul social cu 4 milioane lei, prin incorporarea intregului profit realizat in anul 2006. Astfel, capitalul social a crescut cu 67% fata de anul trecut, ajungand la 10 milioane lei (3 milioane euro), iar capitalurile proprii au atins nivelul de 13 milioane lei (4 milioane euro), se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Pentru acest an ne-am propus sa crestem volumul bunurilor finantate cu peste 50%, de la 12 milioane euro inregistrate in 2006 pana la 18-20 milioane de euro, in conditiile in care in primele 4 luni ale anului am incheiat contracte in valoare de 5,2 milioane euro, in crestere cu 73% fata de aceeasi perioada a anului trecut", a declarat Laurentiu Mozas, director executiv al Del Fin Lasing.

Structura portofoliului se mentine in aceleasi limite inregistrate anul trecut, autovehiculele detinand o cota de 92%, respectiv 8% echipamentele. Del Fin Leasing IFN SA se adreseaza in general persoanelor juridice si in special IMM -urilor cu o pozitie consolidata pe piata, dar si  celor infiintate de curand. In acelasi timp regasim in portofoliul bunurilor finantate, intreaga varietate de autovehicule, de la autoturisme, autovehicule comerciale noi si rulate pana la limuzine de lux (Rolls Royce).

"In anul 2007, ne mentinem strategia de extindere teritoriala si vizam deschiderea a doua locatii noi in Constanta, respectiv Craiova, dupa succesul inregistrat prin deschiderea la sfarsitul anului trecut a punctului de lucru din Pitesti, care a realizat de la inceputul acestui an un volum al bunurilor finantate de 15% din totalul realizat de companie", a mai spus Laurentiu Mozas.

Pentru sustinerea financiara a acestor obiective, Del Fin Leasing IFN a incheiat parteneriate cu banci importante din sistemul bancar romanesc (BCR, BRD, OTP, Piraeus Bank si altele).

La mai putin de un an de la autorizarea ca Institutie Financiara Nebancara (IFN) de catre Banca Nationala a Romaniei si inscrierea in Registrul General in luna august 2006, Del Fin Leasing IFN atinge limitele impuse de BNR referitoare la nivelul capitalurilor proprii si a surselor imprumutate, precum si la nivelul finantarilor acordate, ceea ce va conduce in trimestrul 4 al acestui an la inscrierea societatii in Registrul Special al BNR, unde in prezent se afla 17 societati de leasing cu actionariat bancar.

Structura actionariatului este formata din Christian Garabet cu o cota de 75%  din capital si Delia Mestecaneanu cu o cota de 25%.

Del Fin Leasing IFN SA este o companie independenta de leasing, cu capital privat integral romanesc, membra a Asociatiei Societatilor de Leasing din Romania (ASLR) inca de la infiintare, din anul 2000.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/10920