BankNews.ro - The Business Republic

Bancherii se cearta pe conditiile de ''creditare relaxata''
Finante-Banci | Data Publicarii: 29-05-2007

Bancherii se intalnesc, astazi, cu reprezentantii Bancii Nationale, pentru a discuta despre intarzierea cu care BNR aproba noile reguli de creditare. Din cele 18 banci care au depus dosare, doar doua au primit unda verde pentru a vinde asa-numitele credite relaxate. Este si motivul pentru care bancherii au hotarat sa adopte o pozitie comuna impotriva BNR. Pe langa grabirea procesului de aprobare a noilor norme, bancherii mai solicita BNR ca, in schimbul monitorizarii atente a procesului de creditare, sa renunte la avizarea documentelor.

In replica, guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat ca este exclus ca BNR sa renunte la avizarea normelor proprii dupa care bancile pot acorda credite. Seful Bancii Centrale a precizat, insa, ca institutia pe care o conduce va face tot posibilul pentru a grabi aprobarea dosarelor.

Isarescu a precizat ca BNR nu poate renunta la prudenta si a avertizat populatia ca noile credite nu sunt mai avantajoase, fiindca sunt mai scumpe. Potrivit noilor norme, bancile pot acorda credite ipotecare fara avans si permit romanilor sa se indatoreze mai mult decat pana acum.

Realitatea TV

http://www.banknews.ro/stire/10989