BankNews.ro - The Business Republic

FMI: Salariile ar trebui sa urce doar o data pe an in Romania, la nivel guvernamental
Economie | Data Publicarii: 30-05-2007

Fondul Monetar International (FMI) cere Romaniei sa creasca salariile doar o data pe an si sa se asigure ca aceste majorari salariale sunt moderate, transparente si incorporate in buget, ca sa protejeze sectorul privat de efecte negative.

Boardul directorilor executivi ai FMI a analizat politica salariala a guvernului roman pentru anul acesta, in cadrul reuniunii dedicate consultarii anuale cu Romania, din 23 mai.

"Politica salariala a Romaniei pentru 2007 include o majorare accentuata a salariului minim si trei runde de cresteri ale salariilor guvernamentale, care sunt incompatibile cu obiectivul pentru inflatie si care s-ar putea rasfrange negativ asupra sectorului privat", se spune in declaratia Fondului.

FMI cere, prin urmare, autoritatilor de la Bucuresti sa majoreze salariile doar o data pe an.

FMI avertizeaza Romania asupra riscului largirii dezechilibrului de cont curent extern si asupra posibilitatii unei noi accentuari a presiunilor inflationiste, ca urmare a cererii interne solide, alimentata de expansiunea rapida a creditelor, de politica fiscala prociclica si de majorarea salariala.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/10994