BankNews.ro - The Business Republic

AZT Moderato si AZT Vivace reduc comisioanele
Finante-Banci | Data Publicarii: 14-08-2007

Allianz-Tiriac Pensii Private a primit avizul prealabil al arbitrului pensiilor private pentru modificarea prospectelor celor doua fonduri de pensii facultative pe care le administreaza (AZT Moderato si AZT Vivace), operand reduceri la comisioane, se arata intr-un comunicat al companiei.

Comisionul de administrare aplicat la activul net al fondului de pensii facultative (pilonul III) este stabilit la un nivel anual de 1,09% pentru AZT Moderato si 1,5% pentru AZT Vivace.

Modificarile operate se vor rasfrange asupra rentabilitatii celor doua fonduri, urmarind sa incurajeze eventualii clienti catre economisirea pentru pensie prin aceste instrumente.

Allianz-Tiriac Pensii Private a redus si comisionul perceput din contributiile platite inainte de convertirea acestora in unitati de fond, noul nivel stabilit atat pentru AZT Moderato cat si pentru AZT Vivace fiind de 4,95%.

Compania intentioneaza sa opereze in viitor modificari si in ceea ce priveste comisioanele de depozitare si taxele de audit, urmand sa suporte comisioanele de depozitare si costul de audit pana la o valoare totala a activului net de 2.000.000 de euro.

Allianz-Tiriac Pensii Private are 5.634 clienti si un volum total de 235.589 lei active nete administrate pe pilonul III.

Potrivit legislatiei in vigoare pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 de ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si sunt deductibile in limita a 200 de euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.

Primele contributii in sistemul pensiilor private facultative (pilonul III) au inceput sa fie colectate in mai 2007. In acest an, contributiile pentru pensiile facultative ar urma sa insumeze 40-50 milioane euro, iar numarul participantilor ar putea ajunge la 200.000, potrivit unor estimari initiale ale Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/12140