BankNews.ro - The Business Republic

Grupul Carrefour va crea o companie ce va administra proprietatile sale imobiliare
International | Data Publicarii: 30-08-2007

Grupul francez de retail Carrefour a anuntat joi ca va renunta la 60% din proprietatile sale imobiliare, transferandu-le unei companii separate ce va fi listata in 2008, anuntand si rezultate semestriale peste asteptari, relateaza Reuters. "Planuim sa oferim o parte din capitalul acestei noi companii, cu o valoare de aproximativ trei miliarde euro (4,10 miliarde dolari), catre investitori din afara grupului", a anuntat Carrefour intr-un comunicat.

Acest anunt vine la doar cinci luni dupa ce Bernard Arnault, cel mai bogat om din Franta, impreuna cu grupul de investitii Colony Capital, au castigat dreptul de a deveni membri in consiliul de administratie al Carrefour, dupa achizitia a 9,1% din firma.

Aceasta tranzactie a dat nastere la speculatiii conform carora Carrefour va lua o pozitie mult mai activa privind administrarea portofoliului propriu de proprietati imobiliare, a caror valoare este estimata la 20-24 miliarde euro.

De la inchiderea primului semestru fiscal, compania a vandut active in Portugalia si Elvetia, insa a demarat un proces de extindere in Spania, relateaza Reuters.

Carrefour a precizat ca profitul net obtinut in primul semestru al 2007 a crescut cu 0,1%, pana la 741 milioane euro, depasind estimarile pietei si reiterand obietivele precedente.

Profitul operational a crescut cu 0,3% pana la 1,364 miliarde euro iar vanzarile s-au majorat cu 5,5% pana la 38,845 miliarde euro, reducerile de preturi in Europa contracarand rezultatele foarte bune obtinute in alte regiuni.

Al doilea retailer din lume  a declarat ca profitul operational in Franta a scazut cu 5,8% pana la 734 milioane euro in timp ce profitul obtinut pe plan international a crescut cu 8,5% pana la 630 milioane euro.

Analistii mizau in medie pe un profit net de 732 milioane euro si pe un profit operational de 1,354 miliarde euro.

Carrefour a reiterat estimarile initiale de crestere mai rapida in 2007 decat in 2006, mizand si pe o crestere sustinuta a profitului operational, relateaza Reuters.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/12333