BankNews.ro - The Business Republic

Blom Bank deschide o sucursala in Romania prin subsidiara franceza
Finante-Banci | Data Publicarii: 20-10-2007

Banca libaneza Blom Bank, care activeaza deja pe piata romaneasca printr-o sucursala a subsidiarei din Egipt, deschide in decembrie si o sucursala a subsidiarei franceze, Blom Bank France Paris - Sucursala Romania, care a fost deja inregistrata de banca centrala. Blom Bank France Paris Sucursala Romania a fost inmatriculata in registrul institutiilor de credit al bancii centrale si isi va demara activitatea in luna decembrie a acestui an, potrivit datelor publicate vineri de Banca Nationala a Romaniei (BNR).

Ca urmare a deschiderii noii unitati la inceputul lunii decembrie, sucursala din Romania a Blom Bank Egypt S.A.E. Egypt va fi inchisa. "Vom pastra acelasi sediu social, pe bulevardul Unirii, dar vom opera doar prin sucursala Blom Bank France Paris, care va prelua activitatea sucursalei Blom Bank Egypt S.A.E., la care vom renunta", a declarat Mirela Pop, responsabila pentru relatiile publice in cadrul Blom Bank.

Noua banca, care are sediul pe bulevardul Unirii, are statut de sucursala a unei institutii de credit din alte tari membre ale Uniunii Europene si este a noua de acest fel inregistrata in Romania. Pentru a deschide o astfel de sucursala dupa intrarea Romaniei in UE, este nevoie doar de o simpla notificare facuta catre BNR prin intermediul bancii centrale din tara de origine, potrivit legislatiei in vigoare.

Blom Bank activa, pana in prezent, pe piata din Romania printr-o sucursala a subsidiarei sale egiptene Blom Bank Egypt S.A.E., care a functionat, pana in luna aprilie a anului trecut, sub denumirea de MISR Romanian Bank SA Cairo, sucursala Bucuresti. 

Blom Bank France este detinuta in proportie de peste 99% de Blom Bank, cu sediul in Beirut, si este specializata in servicii bancare personalizate.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13276