BankNews.ro - The Business Republic

La Piraeus Bank, baietii joaca fotbal si fetele fac fitness pe banii bancii
HR/Cariere | Data Publicarii: 22-10-2007

O cariera in domeniul bancar poate suna bine pentru tineri mai ales ca aceasta este asimilata de cele mai multe ori cu job-uri bine platite si atmosfera de lucru relaxanta, noteaza Gandul. Un prim pas poate fi facut in cadrul Piraeus Bank, mai ales ca banca vrea sa angajeze  250 de persoane pana la sfarsitul anului, ceea ce echivalaeza cu o crestere de personal de aproximativ 20%. Chiar daca nu este un nume cunoscut pentru foarte multa lume, banca "traieste o poveste de succes", dupa cum spun reprezentantii sai.

Din cei 1.300 de angajati care fac parte din echipa actuala, 60% lucreaza la Piraeus Bank inca din prima zi de activitate in Romania. "Sunt cazuri in care angajati ai Piraeus au plecat la alte institutii bancare pentru a se intoarce dupa cateva luni datorita faptului ca nu au gasit aceeasi atmosfera de lucru" este de parere Gabriela Constantinescu, directorul de Resurse Umane al Piraeus Bank.  Aceasta spune  ca experienta din mediul bancar poate ajuta oricarei persoane chiar si dupa ce a plecat de aici.


Stress la locul de munca

Program fix, miscare dupa ore

Daca iti doresti un loc de munca cu program flexibil pe care sa ti-l stabilesti dupa bunul plac, o banca nu este tocmai locul indicat sa lucrezi. Si la Piraeus Bank, la fel ca in oricare alta institutie bancara "programul este unul fix, impus de activitatea companiei si nevoile clientilor". Cu toate acestea, abaterile de la aceasta regula sunt acceptate numai in situatii speciale.

Dupa orele petrecute la birou se impune si putina miscare, motiv pentru care baietii joaca fotbal, in timp ce fetele pot deconta sedintele la saloanele de fitness. Impreuna, angajatii Piraeus Bank pot alege sa mearga in cluburile la care beneficiaza de abonamente platite de companie.

Cei care lucreaza aici stiu de existenta unui principiu de la care institutia nu se abate: " promovarea angajatilor sai", care de multe ori este cea mai mare rasplata pe care cineva o poate primi ca recunostere a eforturilor. Cel mai bun exemplu ca in Piraeus Bank se poate face cariera este dat de Anca Petcu, care chiar daca nu a plecat de foarte de jos, ci de la functia de Sales and Marketing Manager este in acest moment, la 29 de ani si dupa 3 ani in companie, director general al Piraeus Leasing, parte a Piraeus Bank Group Romania.

"In afara de acest exemplu, recent de altfel, exista o multime de astfel de promovari ai caror protagonisti, ofiteri de cont sau de credite, au devenit, pe baza experientei si a pregatirii intense, directori adjuncti de sucursala sau chiar directori de sucursala. Au existat in banca manageri pentru relatiile cu clientii care mai apoi au fost promovati ca directori de departament" a mai adaugat Gabriela Constantinescu.

Prime de merit anuale

Mult mai multi decat cei care reusesc intr-un an sa faca un pas important in cariera sunt cei carora li s-au recompensat performantele prin prime de merit care se acorda o data pe an. Tot o rasplata poate fi considerata si prima de vacanta, echivalentul unui salariu net, pe care fiecare angajat o primeste in luna iulie. In rest, "premiile sub forma incurajarilor si vorbelor bune se acorda zilnic", unul dintre canale fiind newsletter-ul intern la care apeleaza insusi Stavros Lekkakos, presedintele bancii. Toate aceste lucruri au fost create la Piraeus bank, pe de o parte pentru ca se doreste pastrarea angajatilor de valoare, iar pe de alta parte pentru ca managementul strain impresionat de tinerii intalniti in Romania.

"O caracteristica a romanilor, vorbesc aici in special de generatia tanara, este tenacitatea. I-am vazut dornici sa demonstreze ceea ce pot, dornici sa invete. Sunt ambitiosi, majoritatea vor sa isi construiasca o cariera si fac eforturi pentru a-si atinge obiectivul. Am lucrat excelent cu ei si am cautat, tocmai datorita faptului ca m-au impresionat, sa ii ajut sa invete si sa avanseze'' a punctat Michalis Lachanas, Director General Adjunct, Piraeus Bank Group Romania.

Gandul

Comenteaza pe blog.BankNews.ro beneficiile acordate angajatilor de la Piraeus Bank

http://www.banknews.ro/stire/13297