BankNews.ro - The Business Republic

Marius Locic: Negociez miercuri cumpararea ''Evenimentului zilei''
Media | Data Publicarii: 06-11-2007

Omul de afaceri Marius Locic, care detine mai multe companii de media, imobiliare si de constructii, a declarat marti ca va negocia miercuri, cu conducerea Ringier, cumpararea unui pachet majoritar al cotidianului "Evenimentul zilei" si al unuia minoritar al tabloidului "Libertatea".

"Vom negocia maine (miercuri - n.red.) la pranz cumpararea 'Evenimentului zilei' si a unei parti din 'Libertatea'. Totul depinde de raspunsul domnului Ringier", a declarat marti Marius Locic.

Horia Tabacu, director al trustului Locic Media Holding, a declarat marti, pentru NewsIn, ca trustul a facut oferte grupului Ringier si pentru alte publicatii pe care le detine in Romania si in strainatate, dar nu a vrut sa precizeze care sunt acestea. "Am trimis, prin intermediul avocatilor domnului Locic din Elvetia, mai multe scrisori de oferta trustului Ringier pentru cumpararea pachetului majoritar de actiuni al 'Evenimentului zilei', al unui pachet minoritar de la tabloidul 'Libertatea', precum si a unor actiuni de la mai multe reviste pe care Ringier le detine in Romania. Maine (miercuri - n.red.) la pranz urmeaza sa ne intalnim, eu si domnul Locic, la Zurich cu conducerea Ringier, pentru o prima runda de discutii", a spus Horia Tabacu.

Surse apropiate negocierilor au declarat, pentru NewsIn, ca Marius Locic a facut o oferta grupului Ringier si pentru achizitionarea unui pachet de actiuni de la cel mai vandut cotidian de limba germana din Elvetia, "Blick".

Oferte pentru cumpararea "Evenimentului zilei" au mai fost facute in ultima perioada. Potrivit unor surse din interiorul grupului Ringier Romania, una dintre oferte a fost facuta de omul de afaceri Dinu Patriciu. Acesta dorea sa cumpere de la Ringier, potrivit acelorasi surse, publicatiile "Evenimentul zilei" si "Capital", dar negocierile au esuat. Ca urmare a unui articol aparut joi in presa, Ringier Romania a trimis un e-mail angajatilor in care nu negau ca exista negocieri privind vanzarea unor publicatii.

Ringier Romania a vandut, de curand, cotidianul "ProSport" trustului MediaPro pentru 8,3 milioane de euro, care include si TVA, tranzactia urmand a fi finalizata, cel mai probabil, pana la sfarsitul anului.

Trustul Locic Media Holding este detinut de omul de afaceri Marius Locic si include, in prezent, publicatiile "Atac" si "Interesul public". Potrivit lui Marius Locic, compania va lansa in luna ianuarie revista "Paparazzi", si, apoi, un cotidian de fotbal, o revista de medicina naturista si o revista de retete culinare. Trustul a cumparat de curand, potrivit unor surse, postul de televiziune Senso. Marius Locic a confirmat, pentru NewsIn, ca a cumparat deja un post TV de nisa si ca este in negocieri pentru achizitionarea unui alt canal de televiziune.

Cotidianul "Evenimentul zilei" a fost lansat in 1992. Ringier a cumparat, in anul 2004, pachetul majoritar al ziarului de la trustul Gruner + Jahr, precum si pachetele minoritare, de la alti actionari, printre care se afla si jurnalistul Cornel Nistorescu.

Grupul elvetian Ringier este unul dintre cele mai mari companii media din Europa si este prezent, in Romania, prin grupul Ringier Romania. Aceasta editeaza, in prezent, 16 publicatii, printre care "Evenimentul zilei", "Libertatea", "ProSport", "Compact", "Capital" si "TV Satelit" si detine 25% din actiunile postului de televiziune Kanal D.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13598