BankNews.ro - The Business Republic

Eximbank si Banca Internationala de Investitii au semnat un acord pentru exportatori
Finante-Banci | Data Publicarii: 07-11-2007

Eximbank, Banca de Export-Import a Romaniei, si Banca Internationala de Investitii (IIB) au semnat un acord de cooperare prin intermediul caruia faciliteaza exporturile companiilor romanesti in tarile membre ale institutiei, a anuntat, miercuri, Eximbank.

Eximbank si IIB isi vor furniza produse si servicii de finantare, asigurare si garantare pentru a sustine proiectele de investitii in constructii, reconstructii, dezvoltarea si modernizarea utilitatilor de interes public, cercetarea si dezvoltarea, accesul la noi tehnologii si capacitati de productie.

"EximBank impreuna cu Banca Internationala pentru Investitii va sprijini realizarea unor proiecte de anvergura atat in Romania cat si in alte sapte tari. Totodata, companiile romanesti au posibilitatea sa se implice in proiecte internationale si sa-si extinda afacerile prin identificarea de noi parteneri de afaceri", a declarat presedintele si directorul executiv Eximbank, Carmen Radu.

International Investment Bank este o institutie financiar bancara multinationala care a luat fiinta in anul 1970 avand ca obiectiv principal finantarea proiectelor de interes national in tarile membre: Bulgaria, Cuba, Cehia, Slovacia, Mongolia, Romania, Federatia Rusa si Vietnam.

Eximbank are incheiate 52 acorduri de cooperare internationala. Strategia institutiei privind parteneriatele internationale presupune extinderea retelei de banci partenere cu scopul de a facilita contactele de afaceri dintre agentii economici romani si straini, obtinerea de informatii comerciale si accesul pe piete mai putin cunoscute mediului de afaceri din tara noastra.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13622