BankNews.ro - The Business Republic

Profitul obtinut de ING Asigurari de Viata s-a injumatatit in trimestrul al treilea
Afaceri | Data Publicarii: 07-11-2007

Profitul brut obtinut de grupul financiar-bancar ING din afacerea de asigurari de viata din Romania s-a injumatatit in al treilea trimestru al anului fata de perioada similara din 2006, pana la 2 milioane euro, arata raportul financiar al companiei mama, publicat miercuri.

Volumul primelor brute subscrise a urcat cu 30% in intervalul iulie-septembrie al acestui an pana la 39 milioane euro, fata de 30 milioane euro in al treilea trimestru al anului trecut.

In primele noua luni ale anului, afacerea de asigurari a grupului ING in Romania a inregistrat un profit brut de 6 milioane euro, in scadere cu 45,4% fata de perioada similara a anului trecut. Volumul primelor brute subscrise de ING Asigurari de Viata in intervalul ianuarie-septembrie al acestui an a urcat cu 23,6%, pana la 110 milioane euro, mai indica raportul companiei olandeze.

Pe segmentul de pensii, ING a obtinut, in al treilea trimestru din 2007, o pierdere de un milion euro, in conditiile in care cheltuielile operationale s-au ridicat la 2 milioane euro, iar valoarea totala a noilor afaceri ajunsese, la sfarsitul lunii septembrie, la 34 milioane euro.

Grupul ING este prezent in Romania pe piata fondurilor de pensii facultative prin ING Clasic si ING Optim, administrate de ING Asigurari de Viata. Grupul olandez opereaza si pe piata pensiilor private obligatorii (pilonul II), unde a inregistrat "vanzari puternice, cu o contributie majora la cresterea grupului in Europa Centrala si de Est", mai arata raportul financiar al ING Group.

Grupul bancar olandez ING a raportat o crestere cu 47% a profitului net in al treilea trimestru din 2007, datorita vanzarii actiunilor detinute la ABN Amro, si a afirmat ca anticipeaza castiguri din investitii de 1 miliard euro. Profitul net a crescut la 2,3 miliarde euro (3,4 miliarde dolari), de la 1,57 miliarde euro, cat era in perioada similara a anului trecut, a anuntat miercuri ING Groep NV.

ING a inregistrat un profit de 455 milioane euro ca urmare a vanzarii actiunilor detinute la grupul ABN Amro, ce a fost preluat luna trecuta de consortiul format din Royal Bank of Scotland, Fortis si Santander.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13623