BankNews.ro - The Business Republic

Premierul spune ca nu vede de ce nu ar avea in continuare o relatie cu Patriciu
Politica | Data Publicarii: 12-11-2007

Premierul Calin Popescu-Tariceanu afirma, intr-un interviu publicat de ziarul Cotidianul in editia de luni, ca relatia sa cu omul de afaceri Dinu Patriciu este atat de veche incat nu vede de ce nu ar continua.

"Cu Dinu Patriciu ma cunosc de atatia ani incat nu vad de ce sa nu am in continuare o relatie cu el. N-am ascuns-o niciun moment. E un om care impartaseste aceleasi idei, valori si principii liberale cu mine de multa vreme. E un om care a reusit admirabil in domeniul afacerilor si a devenit un fel de reper pentru omul de afaceri de succes. Nu are dorinta si timp sa se ocupe de politica, fiecare cu taramul lui", spune premierul.

El a sustinut ca aflat de scandalul legat de bitumul polimerizat din presa. "Dinu Patriciu este cel mai important om de afaceri pentru ca si-a creat o afacere privata, nu pentru ca e prieten cu mine. Nu l-am ajutat la nimic", a subliniat Tariceanu, care a afirmat ca la capitolul favoruri pentru omul de afaceri nu i se poate aduce niciun repros.

"A fost episodul cu Macovei, care ce este in afara de faptul ca doamna Macovei, cu eleganta care o caracterizeaza, s-a dus sa povesteasca ceva care sa faca impresie? A fost Patriciu protejat de justitie? Nu! Patriciu a fost tarat la procuratura si facuta justitie in piata publica cu el! Deci, la capitolul asta nu cred ca mi se poate reprosa ceva. In al doilea rind, nu exista in trei ani de guvernare vreun act, vreo decizie care sa aiba legatura cu compania domnului Patriciu. ăsta e un lucru care se poate verifica", sustine el. 

Revenind la problema bitumului polimerizat, Tariceanu spune ca nu stie "cu ce se ocupa" Compania de Autostrazi si ce achizitii face pentru ca nu este in subordinea sa. "Nu exista in lumea asta monopol asupra unui produs. Daca compania are nevoie de produsul X, poate sa-l achizitioneze de unde-i place. Daca produsul nu este competitiv, compania care il produce sta si se uita la el. Asta este situatia si in cazul in care m-ati intrebat", conchide Tariceanu.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13707