BankNews.ro - The Business Republic

Top 5-Revelion high-class
Turism | Data Publicarii: 12-11-2007

Daca doriti sa va luati concediu de Anul Nou, niciodata nu e prea devreme sa planificati locul in care il veti petrece. Mai ales ca multe persoane isi doresc sa isi faca Revelionul oriunde altundeva numai acasa nu. Asa ca iata cateva propuneri high-class. 

1. Thailanda inseamna "pamantul celor liberi", iar Revelionul aici e unul obligatoriu unul exotic: plaja, sporturi acvatice, insula de corali, baruri, masaj thailandez, magazine si bazaruri. O vacanta de 9 zile costa, cu taxele de aeroport incluse, cel putin 1.700 de euro. In schimb, cina de Revelion nu are cum sa va coste mai mult de 150 de euro.


Focuri de artificii in Londra

2. Un sejur in Dubai la hotel de 5 stele, pentru 8 nopti costa mai mult de 1.000 de euro, la care se adauga 300 de euro taxele de aeroport. Ca sa nu mai vorbim de banii pentru shopping. Cina festiva de Revelion puteti sa o luati in schimbul sumei de 100-200 de euro. O cina la Burj Al Arab costa in jur de 150 de euro.

3. Londra este iluminata superb cu ocazia sarbatorilor de iarna, fiind unul din orasele unde Anul Nou este intampinat cu mult fast. In noaptea de Revelion veti putea admira impresionantele focuri de artificii de langa London Eye sau puteti sa petreceti alaturi de londonezi pe strazile metropolei britanice si in numeroasele pub-uri.  In prima zi a anului pe strazile Londrei are loc celebra parada de Anul Nou. Costurile nu sunt foarte mici, in jur de 600 de euro pentru 5 zile la care se adauga 350 de euro taxele de aeroport.

O varianta ar fi sa va petreceti o parte din Revelion pe unul din multele vaporase de pe Tamisa. In schimbul a 70 de euro aveti parte de o plimbare de 5 ore, pana la 1 noaptea, o sampanie si un bufet suedez. Iar la 12 noaptea va veti afla in apropiere de Big Ben, pentru "a auzi" trecerea dintre ani. 

4. Ce poate fi mai placut decat sa treci iti petreci Revelionul in Orasul Lumininilor? O excursie in Paris de 6 zile in aceasta perioada a anului costa peste 450 de euro de persoana. Daca ar fi sa faceti un tur al orasului, taxele de intrare la diferite muzee s-ar ridica la vreo 100-150 euro. Cina festiva la un restaurnat ceva mai modest ar fi de 100 de euro. Sau daca va permiteti, la Hotel Lido, va trebui sa scoateti din buzunar 600 de euro.

5. In Viena, pentru 4 zile va trebui sa platiti de la 400 de euro in sus cazarea de persoana, plus taxe de 100 de euro. In aceasta perioada a anului veti da peste o atmosfera de basm: brazii imensi, impodobiti cu becuri si ghirlande. Cand frigul coboara peste oras va puteti opri sa va incalziti la o cafea vieneza si la o prajitura rafinata cu martipan. Puteti opta pentru o masa-bufet in noaptea de Revelion sau la o cina festiva la hotel, in valoare de 200 de euro. Daca tot sunteti in Viena, ar fi bine sa nu ratati deja celebrul Concert de Anul Nou de la Palatul Hofburg. Biletele pentru acesta variaza intre 80 si 150 de euro.

The Money Channel

http://www.banknews.ro/stire/13709_top_5-revelion_high-class.html