BankNews.ro - The Business Republic

Romstal Leasing a incheiat contracte in valoare de 39,7 mil.euro in octombrie
Afaceri | Data Publicarii: 12-11-2007

Compania Romstal Leasing S.A. a finantat, in luna octombrie 2007, 1.030 de contracte in valoare de 39,7 milioane euro, cu circa 127% peste rezultatele inregistrate in luna octombrie a anului 2006, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Intotdeauna participarea la SIAB a adus Romstal Leasing o oportunitate de a creste finantarile companiei pe sectorul auto al pietei de leasing din Romania. Luna octombrie 2007 marcheaza un dublu record. Am reusit performanta de a depasi pragul de 1.000 de contracte incheiate intr-o luna si in acelasi timp am dublat valoarea finantarilor fata de luna septembrie, cea mai buna de pana acum, cand am inregistrat o valoare a finantarilor de 19 milioane euro" a declarat directorul de marketing al Romstal Leasing, Ionut Chirila.

Per total, Romstal Leasing a inregistrat dupa 10 luni din acest an, 4.883 de contracte in valoare  de 172 milioane euro, in crestere cu 44% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In portofoliul companiei autoturismele detin o pondere de 41%, vehiculele comerciale 27,5%, autoutilitarele 15,5%, motocicletele 1,4%, echipamentele 8,2% si imobilele 6,3%.

60% din contractele realizate in luna octombrie de Romstal Leasing au fost incheiate in baza ofertei promovate de companie la editia din acest an a SIAB. Asteptarile initiale anuntate de companie pentru luna octombrie erau de 25 milioane de euro, fiind depasite cu aproape 60% de rezultatele obtinute. Contractele semnate in cadrul SIAB au avut ca obiect principal autoturismele, urmate de vehiculele comerciale si apoi autoutilitarele.

Romstal Leasing a prelungit pana pe 15 noiembrie perioada de valabilitate a conditiilor speciale. Cei interesati sa achizitioneze un autoturism in leasing, fie ca sunt persoane fizice sau juridice, beneficiaza de o dobanda de 5,9%, (fata de 6,75% cat este cea standard), o taxa de contract de 0,9% (fata de 2% cat este cea standard) si 10 ani perioada de creditare pentru persoane fizice - dublu fata de perioada obisnuita.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/13721_romstal_leasing_a_incheiat_contracte_in_valoare_de_39,7_mileuro_in_octombrie.html