BankNews.ro - The Business Republic

ING Bank vrea sa intre in primele cinci banci de pe piata, prin extindere si noi produse
Finante-Banci | Data Publicarii: 15-11-2007

ING Bank Romania, sucursala romaneasca a grupului financiar ING, vrea sa ajunga intre primele cinci banci de pe piata bancara pana la finalul anului viitor, prin deschiderea a zece noi unitati de vanzari in 2008 si prin lansarea de noi produse, a spus joi Ralph Hamers, director in cadrul bancii.

La finalul anului trecut, ING Bank Romania se situa pe locul al saptelea pe piata bancara romaneasca dupa active, cu o cota de piata de 4,2%.

In prezent, reteaua bancii cuprinde 140 de unitati de tip "self bank" si 25 "wholesale banking".

Bnaca si-a propus sa lanseze anul viitor mai multe produse financiare structurate, pentru companii (corporate) si pentru piata de capital, a spus Hamers, directorul de wholesale banking al ING Bank Romania.

Din puctul de vedere al maturizarii, piata financiara romaneasca se afla intr-o faza intermediara, care a ajuns la un anumit nivel de complexitate care permite lansarea de produse mai sofisticate, a mentionat Hamers.

ING Bank Romania are statut de sucursala a grupului financiar olandez ING si reprezinta afacerea cea mai importanta de piata romaneasca, alaturi de cea de asigurari de viata - prin ING Asigurari de Viata - si de pensii private, atat facultative (pilonul III), cat si obligatorii (pilonul II).

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13798_ing_bank_vrea_sa_intre_in_primele_cinci_banci_de_pe_piata,_prin_extindere_si_noi_produse.html