BankNews.ro - The Business Republic

Visa Europe ofera comerciantilor o solutie pentru emiterea instant a cardurilor
International | Data Publicarii: 15-11-2007

Visa Europe lanseaza solutia de emitere instant la expozitia CARTES & IDentification 2007 din Paris, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro. Ca raspuns la cererea tot mai mare de emitere de noi carduri Visa in afara mediului bancar traditional, Visa a colaborat cu Datacard Group pentru a dezvolta o solutie care sa permita emitentilor controlul total asupra procesului de emitere, fara a mai implica prezenta fizica a acestora.

"Visa a colaborat indeaproape in ultimii ani cu bancile membre pentru a dezvolta solutii instant care sa sprijine parteneriatele cu retailerii. Anterior, cardurile puteau fi emise la comercianti numai de catre personalul bancar. In prezent, datorita acestei noi solutii, cardurile pot fi emise de catre comercianti fara a impune conditii de securitate suplimentare acestora", a declarat Caroline Hawkett, director de dezvoltare noi produse, Visa Europe.

Noua tehnologie Visa este testata in cadrul targului CARTES cu ajutorul solutiei de emitere Datacard.

Din perspectiva bancilor, procesul de emitere a cardurilor se poate desfasura de la distanta si intr-un mediu sigur. Comerciantii au posibilitatea sa le ofere clientilor un serviciu cu valoare adaugata si, in plus, il vor aprecia datorita proceselor si procedurilor de securitate simple care le permit sa se concentreze asupra a ceea ce fac ei cel mai bine, si anume sa vanda. Pentru posesorii de carduri, emiterea pe loc inseamna ca nu mai trebuie sa astepte cateva saptamani pentru ca banca lor sa le emita un nou card, ci, dimpotriva, pot obtine imediat un card de credit sau de debit in timp ce sunt la cumparaturi.

"Tehnologia functioneaza asemanator unui bancomat care elibereaza carduri personalizate in loc de numerar. Sistemul este foarte sigur si necesita operatiuni minime din partea comerciantului. Spre exemplu, cardurile pot fi livrate la locatia comerciantului si depozitate in interiorul dispozitivului. La sfarsitul zilei se desfasoara o operatiune automata de inventariere de catre banca emitenta, indicand si cand stocurile trebuie inlocuite", a adaugat Caroline Hawkett.

Tehnologia Datacard de emitere instant include:

  • Casete securizate de rezerve de carduri care se incarca in aparat. Acestea pot fi incarcate periodic de catre banca emitenta, fara sa fie nevoie ca personalul comerciantului sa aiba acces la cardurile in blanc.
  • Posibilitate de inventar la distanta care permite bancii emitente sa verifice periodic stocul de carduri, fara sa fie nevoie ca personalul bancar sa se deplaseze la comercianti.
  • Constructie securizata a aparatului, cu cai de acces incuiate si securizare separata a stocului de carduri.
  • Casetele pot stoca pana la 8 tipuri diferite de programe de carduri. De exemplu, se pot obtine din acelasi aparat si carduri Visa Classic si Visa premium, precum si design-uri diferite de carduri.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/13802_visa_europe_ofera_comerciantilor_o_solutie_pentru_emiterea_instant_a_cardurilor.html