BankNews.ro - The Business Republic

Soferii pot transporta animale doar daca au certificat de competenta profesionala, din ianuarie 2008
Auto | Data Publicarii: 22-11-2007

Conducatorii auto pot transporta animale domestice doar daca au certificat de competenta profesionala, incepand cu 5 ianuarie 2008, iar pentru obtinerea acestui atestat soferii trebuie sa promoveze un test despre bunastarea animalelor, a informat, miercuri, Autoritatea Veterinara.

"Incepand cu data de 5 ianuarie 2008, va intra in vigoare certificatul de competenta profesionala pentru conducatorii si insotitorii de pe vehiculele rutiere care transporta ecvidee domestice, animale domestice din speciile bovina, ovina, caprina sau porcina, precum si pasari de curte", potrivit unui comunicat remis de Autoritatea Nationala Sanitar Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA).

Potrivit ANSVSA, pentru a obtine acest certificat, soferii trebuie sa promoveze un test. In vederea obtinerii acestui certificat, ANSVSA organizeaza cursuri de instruire referitoare, printre altele, la "impactul conducerii auto asupra bunastarii animalelor transportate si asupra calitatii carnii".

"Printre temele care vor fi abordate in cadrul cursului mentionam: conditii generale pentru transportul de animale, documentatia de transport, conditii pe care trebuie sa le indeplineasca mijloacele de transport, notiuni referitoare la intervalele de hranire si adapare, durata calatoriei si perioadele de repaus, aspecte practice de manipulare a animalelor, impactul conducerii auto asupra bunastarii animalelor transportate si asupra calitatii carnii", informeaza ANSVSA.

Cursurile organizate de ANSVSA pentru instruirea soferilor incep in aceasta saptamana, la sediul Fundatiei Academia de Transport Intern si International din Bucuresti.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13912_soferii_pot_transporta_animale_doar_daca_au_certificat_de_competenta_profesionala,_din_ianuarie_2008.html