BankNews.ro - The Business Republic

Operatorul T-Mobile din Germania permite achizitionarea Apple iPhone fara abonament, pentru 999 euro
IT&C | Data Publicarii: 22-11-2007

Operatorul T-Mobile, parte a Deutsche Telekom, va comercializa telefonul Apple iPhone cu si fara abonament in Germania, dupa ce concurentul Vodafone a obtinut in instanta interzicerea restrictionarii vanzarii terminalului printr-un contract de exclusivitate, relateaza Reuters.

Apple iPhone poate fi achizitionat neblocat in reteaua T-Mobile pentru 999 euro (1.478 dolari) si va fi disponibil la vanzare in toate magazinele operatorului din Germania.

Aparatul va functiona si cu alte cartele SIM decat cele ale T-Mobile, insa nu va avea active toate functiile, cum ar fi posibilitatea de a asculta muzica ori de a naviga pe internet.


T-Mobile/Apple iPhone

T-Mobile a incheiat un contract de exclusivitate cu Apple privind comercializarea iPhone in Germnaia unde producatorul american nu are magazine. Pana in prezent clientii trebuiau sa semneze un contract pe 24 de luni cu T-Mobile, care costa cel putin 1.176 euro, pentru a putea achizitiona Apple iPhone la un pret de 399 euro.

Situatia s-a schimbat dupa ce o instanta germana a dat o interdictie preliminara impotriva blocarii cartelelor SIM cu care este comercializat iPhone in reteaua T-Mobile.

Operatorul german a spus ca se va conforma deciziei instantei pana la solutionarea completa a situatiei, in instanta.

Vodafone spera la randul sau sa obtina contracte de exclusivitate privind comercializarea iPhone in Europa, dar a pierdut in fata T-Mobile in Germania, in fata O2 (parte a Telefonica) in Marea Britanie si in fata Orange (parte a France Telecom) in Franta.

In Marea Britanie telefonul costa 269 lire (555 dolari) pe baza unui contract pe 18 luni care costa cel putin 35 de lire pe luna. In Franta Apple iPhone va fi comercializat incepand cu sfarsitul acestei luni.

Operatorul german Debitel a facut la si el o plangere la autoritatea in comunicatii din Germania impotriva T-Mobile, argumentand ca nu este acceptabil ca operatorul german sa conditioneze utilizarea iPhone doar in reteaua proprie.

Apple a lansat iPhone in iunie pe piata din SUA, iar la inceputul lui septembrie a anuntat ca a vandut un milion de unitati, cu cateva saptamani inainte de termenul planificat.

Apple a vandut 270.000 de unitati iPhone in doua zile de la lansare si apreciaza ca va vinde peste zece milioane de unitati pana la sfarsitul anului 2008.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13919_operatorul_t-mobile_din_germania_permite_achizitionarea_apple_iphone_fara_abonament,_pentru_999_euro.html