BankNews.ro - The Business Republic

Raiffeisen Bank lanseaza o solutie integrata de finantare a proiectelor imobiliare rezidentiale
Finante-Banci | Data Publicarii: 22-11-2007

Raiffeisen Bank lanseaza o solutie integrata de finantare a proiectelor imobiliare rezidentiale prin intermediul careia banca finanteaza atat constructia unui ansamblu rezidential, cat si persoanele fizice care doresc sa achizitioneze un imobil in ansamblul respectiv, se arata intr-un comunicat de presa remis BankNews.ro.

"Pentru dezvoltatorii de ansambluri rezidentiale, aceasta solutie integrata ofera avantajul major de a completa finantarea obtinuta de la banca cu sumele avansate din creditele clientilor persoane fizice, inca din etapele de debut ale constructiei proiectului. Astfel, dezvoltatorii vor dispune de o forta financiara sporita in dezvoltarea proiectului", au declarat reprezentantii bancii.

"Dezvoltatorii de astfel de ansambluri rezidentiale pot discuta structura de imprumut optima inca din faza de achizitie a terenului. Definirea structurilor de creditare corporatista si a planurilor de vanzari prin credite ipotecare pentru persoane fizice inca din aceste faze incipiente ale proiectului, vor permite dezvoltatorilor sa porneasca doua sau mai multe proiecte simultan prin Raiffeisen Bank. Acest lucru va determina o crestere a randamentului investitiei si folosirea intr-o mai mare masura a oportunitatilor din piata rezidentiala. Solutia este pretabila atat proiectelor relativ mici, in jurul sumei de 7 milioane EUR, cat si ansamblurilor de dimensiuni mari, de peste 200 milioane EUR", a declarat Bogdan Cretu, directorul Directiei Dezvoltari Imobiliare Rezidentiale.

Persoanele fizice pot accesa un credit ipotecar garantat cu locuinta pe care o cumpara in ansamblul rezidential respectiv, iar banca va finanta pana la 75% din valoarea acesteia. Clientul poate utiliza creditul in doua transe: o transa dupa plata avansului si a doua transa in momentul preluarii locuintei.

"Avantajul major al acestui credit pentru client consta in faptul ca nu este necesara o alta garantie pentru acest imprumut, in afara locuintei finantate. In plus, persoanele fizice isi pot alege locuinta dorita inca din faza de <> a ansamblului, au siguranta obtinerii locuintei alese fara a plati vreo taxa de rezervare, au de asemenea siguranta pretului negociat si a respectarii calitatii lucrarilor. Toate informatiile privind aceasta solutie integrata, precum si creditul de achizitie se pot obtine prin intermediul retelei Raiffeisen Bank. Specialistii nostri in credite ipotecare stau la dispozitia tuturor clientilor in cele opt centre Casa Ta, pentru a structura cea mai buna solutie de finantare pentru fiecare client", a declarat Madalina Teodorescu, director Aria Credite Persoane Fizice, Raiffeisen Bank.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/13933_raiffeisen_bank_lanseaza_o_solutie_integrata_de_finantare_a_proiectelor_imobiliare_rezidentiale.html