BankNews.ro - The Business Republic

Garanti Bank Romania vrea sa-si tripleze activele in 2008, la 600 milioane euro
Finante-Banci | Data Publicarii: 22-11-2007

Garanti Bank Romania vrea sa-si tripleze valoarea activelor in 2008, la peste 600 milioane euro, de la 200 milioane euro, cat a afisat la sfarsitul lunii septembrie in acest an, a declarat joi, directorul general al sucursalei, Berat Icinsel. Sucursala din Romania a bancii turce Garanti a inregistrat la sfarsitul lunii septembrie un volum al creditelor de 165 milioane euro.

"Pana la sfarsitul anului 2007, vrem sa ajungem la 40 de unitati, de la aproape 20, cate avem in prezent, iar in 2008, vrem sa avem un total de 240 de bancomate (ATM), de la 20, in prezent. Ne-am propus sa crestem puternic in urmatorii cinci ani, astfel incat sa ajungem intre primele zece banci din Romania", a declarat directorul general al Garanti Bank Romania.

Icinsel a adaugat ca banca a inceput sa se dezvolte pe segmentul cardurilor si intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) in Romania si vrea sa ajunga un jucator de top pe piata cu amanuntul.

"Din 2007, Garanti Bank a decis sa-si extinda gama de produse si servicii pentru persoane fizice si IMM-uri si sa-si dezvolte canalele alternative de distributie. In prezent, banca detine 17 agentii, dintre care 10 se afla in Bucuresti", a mai spus Berat Icinsel.

GarantiBank este sucursala din Romania a GarantiBank International N.V., cu sediul la Amsterdam. Aceasta este detinuta in totalitate de Garanti Turcia, a treia banca privata din Turcia, avand active de peste 36 miliarde dolari.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13939_garanti_bank_romania_vrea_sa-si_tripleze_activele_in_2008,_la_600_milioane_euro.html