BankNews.ro - The Business Republic

Tariceanu zice ca blocajele din trafic sunt cauzate si de ''regii asfaltului protejati de Cotroceni''
Politica | Data Publicarii: 22-11-2007

Premierul Tariceanu considera ca problemele de trafic din Capitala sunt cauzate de o serie de firme, protejate de presedintele Basescu, care nu au capacitate tehnica de a finaliza lucrarile si a afirmat ca pasajul la DN1 deschis joi este meritul ministrului transporturilor si nu al Primariei.

"Sunt cateva firme in Romania in special acesti simpatici regi ai asfaltului, protejati de Cotroceni, care vor sa puna mana pe toate lucrarile si care nu au forta de munca si capacitate tehnica pentru a duce la bun sfarsit lucrarile. Acapareaza tot in Bucuresti, se deschid zeci de santiere si dupa ce au deschis lucrarile si strada a devenit impracticabila se duc in alta parte cu oamenii si utilajele", a declarat joi Tariceanu, la inaugurarea celui de-al doilea pasaj intre Baneasa si Otopeni de pe DN1.

Premierul l-a felicitat pe ministrul transpoturilor, Ludovic Orban, si a dorit sa precizeze ca lucrarea menita sa fluidizeze traficul din Bucuresti este o contributie a Ministerului Transporturilor si nu a Primariei.

De asemenea, Tariceanu si-a cerut scuze fata de bucuresteni pentru traficul dificil. "Desi nu sunt primar al Bucurestiului, as vrea intr-un fel sa-mi cer scuze fata de bucuresteni pentru traficul infernal cu care se confrunta in fiecare zi", a spus Tariceanu.

Lucrarile de largire DN1 si de constructia a doua pasaje rutiere in zona Baneasa au fost realizata de Lena Construcoes.  Lucrarile pentru fluidizare a traficului pe DN1 au fost incepute in luna noiembrie 2005, iar contractul prevedea initial finalizarea acestora in termen de 15 luni, respectiv in ianuarie 2007. Ministerul Transporturilor a decis extinderea la 25 luni, estimandu-se ca lucrarile vor fi gata in noiembrie 2007. Valoarea contractului este de 31,8 milioane euro.

NewsIn

http://www.banknews.ro/stire/13940_tariceanu_blocajele_din_trafic_sunt_cauzate_si_de_regii_asfaltului_protejati_de_cotroceni.html