BankNews.ro - The Business Republic

Bancherii fac pe Mos Craciun si ofera dobanzi promotionale la creditele imobiliare
Imobiliare | Data Publicarii: 29-11-2007

Se apropie Sarbatorile de iarna, iar cadourile bancilor destinate potentialilor clienti sunt dobanzile mai mici, se arata intr-n comunicat de prsea al EuroMetropola remis BankNews.ro.

Dupa ce in urma cu doua saptamani mai multe banci anuntau oferte promotionale pentru depozite, de curand, in piata, au aparut si reducerile de dobanzi la credite. Banca Comerciala Romana, Alpha Bank, Bancpost, Raiffeisen Bank, Banca Romaneasca, Garanti Bank sau Casa de Economii si Consemnatiuni (CEC) sunt doar cateva dintre institutiile, care incearca sa atraga cat mai multi clienti oferind dobanzi mici.

"Potentialii clienti dornici sa cumpere un apartament, un teren sau sa construiasca o casa prin intermediul unui credit pot beneficia de dobanzile promotionale pe care bancile le ofera incepand cu luna decembrie", considera consultantii EuroMetropola.

"La creditul imobiliar Camin Super BCR in euro, dobanda scade, de la 6,2% pe an la 5,8% pentru clientul standard, in timp ce pentru clientul fidel dobanda scade la 5,3% pe an. In acest sens, este mai accesibil pentru cumparatori sa contracteze un imprumut in aceasta perioada datorita avantajelor de care beneficiaza. Sa luam un exemplu: un apartament de 4 camere, dispus pe 170,48 mp, din Complexul Rezidential Solaria, se ofera spre vanzare la pretul de 247.000 euro.

La BCR, pentru a face un credit in valoare de aproximativ 200.000 de euro in scopul de a cumpara acest apartament era nevoie ca familia sa plateasca o rata lunara de 1500 de euro. Daca dobanda de 6,2% scade la 5,8%, respectiv 5,3% inseamna ca viitorul client va beneficia de o rata lunara mai mica", completeaza reprezentantii EuroMetropola.

BCR nu este singura banca care a anuntat reduceri promotionale de dobanzi. Si CEC ofera, in preajma Sarbatorilor de iarna, credite in lei si euro cu dobanzi promotionale, institutia stabilind o reducere a dobanzii cu 2 puncte procentuale fata de dobanda standard. In ceea ce priveste creditele imobiliare rata dobanzii scade de la 9,5% la 7,5%.

GarantiBank continua seria de promotii de sfarsit de an deschisa de BCR si ofera dobanzi promotionale la toate creditele pentru persoane fizice acordate in lei, euro sau dolari. Astfel, dobanda promotionala pentru creditele imobiliare este de: 5,4% pentru credite in euro, 8,04% pentru lei si 6% pentru dolari. Si Banca Romaneasca a deschis o campanie prin care clientii beneficiaza de dobanda de 0% pentru o perioada de sase luni la creditele ipotecare de peste 50.000 EUR contractate in aceasta perioada.

"Spiritul Sarbatorilor este din ce in mai pregnant, iar magazinele si-au amenajat deja standurile cu obiecte destinate Sarbatorilor. In acest conditii, nici sectorul bancar nu se putea lasa mai prejos si a lansat oferte atractive la creditele imobiliare, pentru a-i determina pe potentialii clienti sa cumpere cat mai mult. Odata cu demararea acestor campanii se simte si o crestere a tranzactiilor in piata. Pregatirile pentru Sarbatorile de iarna si ofertele bancare deschid apetitul romanilor si pentru cumpararea unei noi case", mai spun consultantii EuroMetropola.

Redactia BankNews.ro

http://www.banknews.ro/stire/14088_bancherii_fac_pe_mos_craciun_si_ofera_dobanzi_promotionale_la_creditele_imobiliare.html