BankNews.ro - The Business Republic

UE: Romania va trebui sa returneze sumele incasate ca taxa de prima inmatriculare
Economie | Data Publicarii: 29-11-2007

Guvernul trebuie sa dea inapoi banii pe care i-a incasat anul acesta din taxa de prima inmatriculare, chiar daca va adapta legislatia astfel incat sa corespunda cu cea europeana. Declaratia a fost facuta pentru Radio France International de comisarul european pentru Taxe si Uniunea Vamala, Laszlo Kovacs.

Romania are la dispozitie doua luni pentru a modifica legislatia, altfel risca sa ajunga in fata Curtii Europeane de Justitie.

Comisarul european a declarat ca executivul de la Bruxelles va abandona procedurile impotriva Romaniei imediat ce guvernul roman va renunta la taxa auto de prima inmatriculare. Executivul de la Bucuresti va trebui insa sa returneze banii soferilor.

"Banii vor fi inapoiati, aceasta a fost decizia Curtii Europene de Justitie in ce priveste Ungaria si Curtea va lua aceeasi hotarare si in cazul Romaniei. Astfel, toti oamenii vor primii banii inapoi. Daca Romania va modifica legislatia in ceea ce priveste taxa auto de prima inmatriculare inainte ca executivul european sa trimita cazul la Curtea Europeana de Justitie, soferii tot vor primi banii inapoi. In caz contrar, Romania va fi sanctionata", a subliniat acesta.

"Autoritatile romane trebuie sa garanteze ca vor inapoia banii, altfel vom continua cazul", a tinut sa precieze Laszlo Kovacs.

In primele 10 luni si jumatate, statul roman a incasat 225 de milioane de euro din taxa de prima inmariculare.

The Money Channel

http://www.banknews.ro/stire/14093_ue_romania_va_trebui_sa_returneze_sumele_incasate_ca_taxa_de_prima_inmatriculare.html